תסמונת המות בעריסה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

11/10/2006 | 17:28 | מאת: אמא של

האם נכון כי תינוקת בת שבועיים, בריאה, מרימה ומסובבת את ראשה, עדיין חשופה לסכנת המות בעריסה ובכלל, מרגישה חוסר ידע כללי בנושא. את ילדי השכבתי לישון על הבטן וכעת מדובר בנכדתי החדשה. תודה על ההתייחסות סבתי

14/10/2006 | 10:27 | מאת: צביה רן

סבתי יקרה, עד היום אין מסקנות ברורות לגבי התופעה. גם אני השכבתי את ילדי לישון על הבטן, כי כך אמי למדה אותו, וברוך השם הם גדולים ובריאים. לפני מספר שנים היתה הנחיה לא להשכיב את התינוקות על הבטן אבל אז ראו שזה גורם לכך שחגורת הכתפיים לא מתפתחת כראוי ונדמה לי שגם מיקוד הראיה נפגם. אולי כדאי שבזמן הערות התינוקת תהיה על הבטן ובשינה על הגב או על הצד. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רופא הילדים.. סבתאות מוצלחת, צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה