פחדים מהלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/09/2006 | 14:12 | מאת: מרב

היי זהו הריון שני. בהריון הראשון, הגעתי לבית החולים בשבוע 39 עם יתר לחץ דם והוחלט לתת לי זירוז. הזירוז לא עבד ולמעשה עברתי שבוע אינטנסיבי עם כל סוגי הזירוזים. בסוף, לאחר שבוע פקעו את מי השפיר שלי ומייד לאחר מכן החלו צירים חזקים שלא הייתי מסוגלת להתמודד איתם. קיבלתי גז צחוק, פטידין בזריקה וגם בעירוי ובסוף בפתיחה של 3 ס"מ גם אפידורל שלא כל כך השפיע. עד לפתיחה מלאה עברו 13 שעות .לקינוח - התינוקת נתקעה בשלב הסופי של הלידה שלקח כמעט שעתיים והוצאה בוואקום. לקח לי כחודשיים להתאושש גופנית - מהתפרים, מהכאבים וכו'. התינוקת בריאה ושלמה ומקסימה. הבעיה שהיום אני בהריון שני בשבוע 13 וסובלת מפחדים וחרדות כבר מעכשיו. מתחשק לי לקבוע ניתוח קיסרי וזהו. האם יש איזושהי דרך להתמודד עם הפחדים האלו ? תודה מראש על התשובה

12/09/2006 | 20:49 | מאת: צביה רן

שלום מרב, הפחדים שלך מהלידה המתקרבת בהחלט ברורים ומובנים. אני מציעה לך לפנות דרך קופת החולים שלך לפסיכולוג לטיפול בפחדים האלה, גם אם הם מובנים. וצריך לזכור: אין לידה אחת דומה לאחרת, אפילו אצל אותה אשה. בהצלחה צביה רן מטפלת הוליסטית בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה