אובדני הריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

15/08/2006 | 19:19 | מאת: אפרת80

בת 26, נשואה ללא ילדים.הריון ראשון הסתיים בשבוע 21+3 עקב כאבים בבטן התחתונה ובגב ולאחר מכן ירידת מים - ביצעו לי לידה מוקדמת. הריון שני (מעקב בוצע ביחידה להריון בסיכון גבוה) הסתיים אף הוא בצירים ובירידת מים בשבוע 13 - ביצעו לי גרידה (וכאילו שכל זה לא מספיק...עברתי לפני שבועיים היסטרו' ניתוחית להוצאת רזידואה, שארית הריון). שני ההריונות היו תקינים ונצפה דופק. הופנתי לבירור הפלות חוזרות וכל בתוצאות היו תקינות וההמלצה היא שבהריון הבא אהיה במעקב אולט' אחר תעלת הצוואר (וזה מה שהיה בהריון הראשון). אני חסרת-מנוחה ומלאת חרדות לאור העובדה שלא יודעים להצביע על הבעיה, אם כי לאור העבר המיילדותי שלי הרופאים קובעים פה-אחד שמדובר באובדני הריון זהים, על אף הפער בשבועות. שאלותי הן: 1. נאמר לי שבהריון הבא... אהיה בשמירת הריון לפרקים - מה זה??? במהלך ההריון ועוד מתחילתו אני סובלת מכאבי תופת בגב (מה שמטשטש את תחושותיי והבחנתי באשר לצירים), איך אפשר לשנות את רוע הגזירה? (כי בפעם הבאה אני מתכוונת "לא לזוז"). 2. האם משיהי מכירה רופא מומחה לצוואר הרחם? אשמח לקבל שמות... תודה רבה, אפרת.

16/08/2006 | 00:27 | מאת: צביה רן

אפרת יקרה, צר לי מאד לשמוע על אובדי הריונותיך. לדעתי, עקב תחושת הכישלון והחרדות, כדאי לך לקבל תמיכה רגשית, שתחזק את בטחונך העצמי ואת האמונה לשאת הריון ולהגיע ללידה. יכול להיות שהכאבים בגב הם גב בעקבות מתח רב שאת אוגרת במקום זה. ולצערי, לא אוכל להמליץ לך על רופאים שביקשת, אינני מכירה כאלה. מאחלת לך בריאות טובה צביה רן מטפלת הוליסטית בפרחי באך וברייקי

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה