לחץ מחיידקים בתחילת ההיריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

07/12/2023 | 11:32 | מאת: דני

היי, ביולי האחרון עברתי הפלה (לצערי) בחודש רביעי (שבוע 18) כתוצאה מוירוס פארוו (נבדק חד משמעית במעבדה לזיהומים). תודה לאל גיליתי שאני בהיריון שוב. אני מאוד מאוד בלחץ מהחורף והוירוסים והחיידקים שחוגגים. יש לנו משפחה חמה מאוד, נפגשים כמעט כל סופשבוע לארוחת שישי. המשפחה שלי יש לה קטע מעצבן כזה לנשק את הילדים הקטנים (בני שנה / שנה וחצי כולל הבת שלי) בפה. אני לא יכולה לשלוט בכולם, יכולה להשתדל ולבקש... אבל לא תמיד יעבוד. אני באופן כללי מאוד מפחדת שתחילת ההיריון יצאה בחורף עם כל החיידקים. אי אפשר להתחבא בבית עד חודש חמישי שישי... מה עושים עם הלחץ? אני משתדלת לשמור על היגיינה יכולה להיות עם מסכה במפגשים... (אני משתדלת לא להגיע למעון של הבת שלי כשיש לי הזדמנות)... אבל אני לא מוגנת ב100% ... אני מתה מפחד לעבור את הסיוט הזה שוב, אני לא אעמוד בזה שוב.

דני תחושתך מאוד מובנת. אובדן הריון, ועוד בצמידות כזו רבה לנוכחי, כמעט ולא יכול שלא לייצר חרדה. ומסע ההריון הוא להחזיק גם את ההריון וגם את החרדה. ברור שאת רוצה להפריד מאוד בין ההריונות, להיזהר, וחוששת במיוחד מהסיבות שיצרו את האובדן הקודם. את מתארת כמיהה להמנע מהעולם וחיידקיו ולשמור מאוד על ההריון הנוכחי, אולי מעמיסה על עצמך תחושה שלא שמרת מספיק על הקודם, למרות שעצם ה"לחיות", כמו שאת גם אומרת כעת, הרי אינו באמת נמנע. אי אפשר להעלם לכמה חודשים, והחשיפה מלחיצה. שומעת שאת נזהרת ככל הניתן. אם עוצמת החרדה גם תהפך ל"חיידק" שמכביד מדיי על ההחזקה, תוכלי לפנות לסיוע במרכזי בריאות הנפש של האישה המיומנים בכך. בברכה, ד"ר ברגמן.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה