כעסתי בכיתי וצרחתי את חיי בזמן בחודש שלישי

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

29/08/2023 | 18:46 | מאת: בת 23, מודאגת

אני אחרי מריבה גדולה שנמשכה יומיים במהלכן כעסתי בכיתי וצרחתי את נשמתי בגלל אנשים שרק ניסו ברעתי. בדר״כ אני מאוד משתדלת לשמור על איפוק למרות הקושי ויודעת שצריך להיות רגועה, אבל הפעם זה היה באמת בלתי נשלט. אני מאוד מוטרדת שהתגובות שלי גרמו לי להזיק לעובר . האם יכול להיות שבעקבות התגובות שלי נגרם או יגרם איזשהו נזק לעובר ?

שלומות. מבינה את הדאגה, ותוכלי אולי להרגע מעט כשתגשי להבדק ולראות שההריון ממשיך ותקין. עם זאת, עודף סטרס וטלטלות בעוצמות קשות או קבועות אכן אינם טובים, לא לך ולא להריון. אם לא מדובר במשהו ספציפי, שתם, אלא באווירה קבועה או לחצים שנמשכים, טוב יהיה להיעזר בטיפול מתאים, בין אם שיחות או תרופתי, כדי לייצב תקופה זו. גם כך, פיזית ורגשית, הריון יכול לחדד רגישות ולייצר עומסים, ודאי אם יש גורמים נוספים שמכבידים. יש מרכזי טיפול שממוקדים בליויי תקופה זו, שניתן לפנות אליהם. גם חווית משהו קשה, וגם הבהלה שהזקת קשה. אבל הבהלה גם מעידה על רצון שלך לשמור ולדאוג להריון, והרצון הזה גם הוא נוכח ותורם את השפעתו. בברכה.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה