פחד מכניסה להריון בפעם השלישית

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

26/06/2023 | 01:15 | מאת: מקודם

שלום רב, לי ולאשתי יש 2 ילדים, בלידה השניה של אשתי היא חוותה טראומה שכן היא ילדה ללא אפידורל. הלידה השנייה הייתה כמעט לפני 6 שנים. ניסיתי לפני כשנה וקצת לנסות ולדבר עם אשתי על ילד נוסף. אולם היא חסמה זאת. לפני כשלושה חודשים חשבה שאולי אפשר והתחרטה לאחר יום בודד וגם בשל הפחד מהריון בגיל 37. היא מאוד מפחדת מהלידה עצמה ופוחדת שיקרה לה מה שקרה בלידה האחרונה. מבחינתה מספיק. מה מומלץ לעשות אם בכלל.. תודה

שלומות. אם מה שעוצר כניסה להריון נוסף, הינה חוויית הלידה השניה, ניתן לפנות למרכזי טיפול שממוקדים בכך, ולקבל מענה. עם זאת, ייתכן ומה שעוצר הינם דברים נוספים, כמו הסתפקות אמיתית בשני ילדים ואי רצון להרחיב את המשפחה מעבר לכך, מתוך תחושות אחרות שאינן רק החשש מלידה, ואז כדאי להקשיב לאיתותים ולבחירות האלו.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה