לידה קשה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/04/2006 | 01:30 | מאת: גלית

שלום בת 32 לפני 8 חודשים עברתי לידה מאוד קשה בסורוקה בב"ש 1. פחדתי מאוד מהלידה ולכן במהלך 6 החודשים לפני הלידה יצרתי קשרים עם אנשים שעובדים בחדר לידה ע"י לקיחת קורס הכנה ללידה וביצוע בדיקות פרטיות אצלהם. התהליך היה כרוך ב"להיות מאוד נחמדה" כדי שיעזרו לי במהלך הלידה כי בסורוקה התנאים נוראיים. התהליך היה ממש לא נעים. 2. 12 שעות הייתי בלידה רגילה כשהפתיחה המלאה היתה מהירה והתינוק נתקע. שעות של לחיצות והרופא שנתן לי אפידורל (שאותו שכרתי פרטי) אומר לי שאני לא יכולה לקבל יותר. רציתי למות. 3. ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה שכשהתעוררתי לא הצלחתי לנשום והאחות צעקה עלי לסתום את הפה כשצעקתי שאני לא נושמת. 4. חמישה ימי אשפוז במקום שהאחיות מתייחסות איך כמטרד. אני מרותקת למיטה ולא והאחיות לא נותנות לישון בלילה. היום אני מאושרת בגלל התינוק הבעיה היא שאני ממש ממש מפחדת מהלידה הבאה. אני כל הזמן חושבת על זה. לפני יומיים ראיתי בחורה בהריון שהולכת לחדר לידה ללדת הרגשתי חנק וכ"כ ריחמתי עליה וכל היום הייתי מדוכאת. עלי לציין שבמהלך הלידה היה רגע שבדקתי מה יש בחדר והאם יש לי אפשרות להתאבד וכשהכניסו אותי לניתוח הייתי בטוחה שאני אמות. מה לדעתכם עלי לעשות תודה גלית

10/04/2006 | 19:05 | מאת: איה

את עדיין לא רחוקה מהלידה שלך ולכן אני ממליצה בחום לא לחשוב על לידה באה כה מהר. במיוחד שעברת טראומה וחויה קשה. עליך לעבור עיבוד של החויה, של מה שעברת ורק אחרי שתעשי את זה (בעזרת איש מקצוע ) תוכלי לפתוח דף חדש ולידה נוספת. אחרת יהיו לך פחדים רבים, משקעים וחרדות. שיהיה חג שמח ומאחלת לך חויה מתקנת בעתיד!!! תמיד פה איה

23/04/2006 | 21:07 | מאת: צביה רן

גלית יקרה, חווית חויה מאד משמעותית ולא קלה, ורצוי להיפתר מהמטען הרגשי הכבד הזה (וזה בהחלט ניתן) לפני הריון נוסף. בהצלחה

25/04/2006 | 20:24 | מאת: עדי

לפני שלוש שנים וחודש ילדתי את בני הבכור בלידה איומה שהחלה בזירוז, נמשכה 25 שעות ונגמרה בשלוש שעות קשות ובלידת ואקום ובשעות האחרונות ללא אפידורל ולא מבחירתי.בחדר הלידה היו 5 (!) רופאים ובהם רופא ילדים. כשהכל נגמר המשפט הראשון שאמרתי היה לבעלי "תשכח מילד נוסף". וראי זה פלא - שנתיים וחודשיים אחר כך ילדתי בת מדהימה שבעוד חודש תהיה בת שנה. הרצון לעוד ילדים עוזר להמשיך הלאה וללדת שוב. אני יכולה להגיד לך שלא שכחתי את החוויה ההיא וזוכרת שכאב לי נורא, אבל הזמן שעובר עוזר לראות את הכל בפרופוציה הנכונה. ומה זה שלוש שעות של סיוט מול אושר אדיר יום יומי לאורך כל החיים. תחשבי על זה ככה ותראי שהכל יעבור.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה