פחד מלידה ראשונה הריון בסיכון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

05/02/2023 | 14:59 | מאת: דנה

הי הריון שני לידה ראשונה . ואני קוראת על כל מיני דברים שאלוהים ישמור לידה שקטה וכו. אני עם המון חרדות כי מההתחלה היה מלא אשפוזים וסיכון..וסיכון. וגיל וסיכון וכו. וגם הפחד מהכאב של הלידה ואם יחתכו חיצ או לא.אם אחזור לגוף שלי או לא. איך אצליח כחד הורית לשרוד הכל

דנה שלומות. אכן הריון, לידה, הורות- הם איזורי חיים ונפש שמגייסים את כל המאמץ אליהם והכמיהה, והאושר, אך גם מעוררי חרדות, לבטים,ומחירים רבים. ישנה אפשרות להתכונן מעט ולעבד את התימות שהעלית במסגרת פסיכותרפיה במרכזים הממוקדים בתחום זה. השאלות והחששות שהעלית הם טבעיים, לגיטימיים, עולים בהקשרים אלו, וודאי מחודדים כשיש סיכון והתמודדות יחידנית צפויה. אך אם הם טורדים ברמה שמקשה מעבר לכך, אופציית הטיפול עולה כדי להתייצב, ולהתארגן עם ההתרחשות המורכבת במידה המיטבית שאפשר.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה