לחץ בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/11/2022 | 16:16 | מאת: רון

שנה לאחר הפלה נכנסנו להריון ההריון הזה מלווה בהרבה לחץ וחשש נמצאת בשבוע 5, כל פעם שאני חושבת על זה נהיה לי כיווץ בבטן כמו פרפרים. מרגישה את הסטרס בגוף האם יכול להיות נזק לעובר? תודה

רון יקרה, תחושתך ודאגתך מובנים. אובדן הריון בהחלט מחדד דאגה בהריון הבא, הוא מקבע את ההבנה שהריון יכול לא להסתיים טוב, תורם היטב לדאגה לעובר, ולעיתים אף לדאגות ואשמות לגבי העובר והחזקת ההריון. הלופ שאת מתארת מובן. מצד אחד יותר דאגה, ואז דאגה מהדאגה. יש גורמים רבים המשפיעים על תקינות ההריון לחיוב ולשלילה. צריך לכבד את העובדה שסטרס הוא חלק מדרכי ההתמודדות שלנו. והוא בלתי נמנע. שימי לב אם הוא ברמה סבירה. חשוב למנוע התפתחות הפרעות כגון הפרעות מצב רוח או חרדה, ואם הסטרס מכביד מדיי, לפנות כדי לקבל טיפול לרווחתך, בעיקר כדי להיות פנויה להריון הנוכחי. בברכה, ד"ר אורית ברגמן.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה