שליית פתח מלאה אחורית

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

11/10/2022 | 20:02 | מאת: דועא

היי אני בשבוע 27, כבר בסקירה המוקדמת נאמר לי שיש לי שלייה נמוכה. כרגע בבדיקת אולטראסונד רואים שלייה שמכסה את כל הפתח. הרופאה אמרה שהסיכויים שהשלייה תעלה נמוכים מאוד, וכנראה שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי. מחיפושים בגוגל ראיתי שניתוח קיסרי עם שליית פתח מסובך, ויש כל מיני סכנות. עד כמה זה נכון? אשמח לקבל תגובה תודה

שלומות. כפסיכולוגית, איני הכתובת לשאלה שאת מעלה, ואת ההבנה של סיכונים, אם קיימים כאלה, בקיסרי עם שיליית פתח, יש להפנות להתייעצות רפואית. אכן ידעת, כפי שאת כותבת, כבר משלב מוקדם, שהשילייה נמוכה. אבל כעת, עם התקדמות השבועות זה מוחשי יותר. אולי קיוית בכל זאת להמנע מקיסרי, ומכיוון שהיא מכסה את הפתח ועם סבירות נמוכה לעלות, התקווה הזו מצטמצמת, ולה נוספים החששות בעקבות מה שקראת. גם קיסרי, וגם כזה שקראת עליו שעם סיכון. מציעה שתעלי את חששותיך לדמות הרפואית הרלוונטית, אולי זה יסייע להפחית את הדאגה. גם לידה מעוררת דאגות ככל שהיא מתקדמת, גם קיסרי יכול לעורר חרדות שונות. זה לא מתפתח כפי שקיוית. ואולי צריך זמן, שעדיין ישנו, להתכונן לתהליך. בברכה, ד"ר ברגמן.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה