פחד להכנס להריון ראשון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

04/08/2021 | 07:25 | מאת: רותם

שלום, מה עושים עם פחד להכנס להריון ? איך ניתן לדעת שהתחושה שזאת מעמסה פיזית גדולה מידי היא רק פחד- או שאולי אלה אינסטינקטים בריאים?תודה.

רותם שלום רב! חששות מהריון ולידה (טוקופוביה) יכולים להשען על סיבות רבות. אכן הריון כרוך בשינוי פיזי, וגם הבאת ילד כרוכה בשינוי רב בחיים. המידה בה שינויים אלו נחווים כמעמסה שעוברת את הגבול שנתפס כנכון או מייצרת חשש רב מדיי לפגיעה משתנה ותלוייה בגורמים רבים. ניתן להעזר במרפאות הממוקדות בבריאות הנפש של האישה או במטפלים העוסקים בכך כדי לברר או ללוות תהליכים אלו, כך שתתאפשר יכולת מיטבית לשאת את העומס שיכול להחוות, ואת החשש ממנו.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה