בדיקת תנועות עובר - מה נחשב לתקין?

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

07/05/2017 | 14:53 | מאת: אנה

היי, ב"ה אני נמצאת בשבוע 25 להריון. לפני כשבוע הייתי בביה"ח ודיברתי עם אחות הריון לגבי תנועות עובר. האחות נתנה לי מספר טיפים שבאמת עד כה השתמשתי, לאכול מתוק ולשכב על הצד, לשתות מיץ וזה באמת עוזר. האחות אמרה לי גם שאפשר לתפוס את הבטן ולסובב אותה בתנועות מעגליות אם ואין תנועות. ניסיתי לעשות את זה 3-4 פעמים וזה באמת הצליח. אך כשנסיתי לבדוק על זה באינטרנט לא מצאתי על זה דבר. מקבלת לחלוטין שמה שהאחות אמרה זה בתום לב. השאלה שלי אם הזקתי בטעות לעובר? חשוב לי לציין שהרגשתי תנועות מאז. ואני די חוששת מזה.

19/05/2017 | 11:31 | מאת: דר' גבי אייזנברג רומנו

שלום אנה בנושא מעקב אחר תנועות עובר מומלץ להוועץ ברופא הגניקולוג המטפל. במידה וקיימת רמת דאגנות ברמה חרגיה או פוגעת בתפקודך, ניתן לנפות לטיפול שיחתי שיעזור לך להפחית את רמת החרדה. בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה