בעיית זכרון

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

15/11/2010 | 18:35 | מאת: רונית

שלום ד"ר, אני בת 43 וסובלת מבעיית שכחה מהותית בחצי שנה האחרונה של פעולות שביצעתי ושל מידע שנמסר לי באופן הולך ומתגבר. ביעוץ קוגנטיבי - הומלץ בירור והפנייה ל-MRI. תוצאת MRI - בדיקה בוצעה בטכניקת MRI מוח ללא ועם חומר ניגוד, FLAIR, T1, T2, דיפוזיה, FFE-T2, T1 עם חומר, FFE-T1 עם חומר ניגוד. קליניקה : בעיות בזכרון. מודגמים מוקדי סיגנל מוגבר לאורך הקופסית הפנימית דו צדדית, נמשך לתוך BRAIN-STEM דו צדדית. במוקדים האלה קיים סיגנל מוגבר בדיפוזיה, אך ללא ריסטריקציה לפי מפת ADC. אין אפקט מסה. אין האדרה חריגה. חדרים וחריצים סימטריים. FLOW VOID עורקי תוך קרניאלי בגדר הנורמה. הדגמה תקינה של ארובות העיניים. התעבות רירית קלה בסינוס המקסילרי הימני. לסיכום : הדגמה תקינה של המוח למעט מוקדי סיגנל מוגבר לאורך הטרקט הפירמידלי. ניתן לראות את הסימן הזה ב-MOTOR-NEURON DISEASE אך לפי הקליניקה אינו תואם. יתכן ומדובר בווריאציה מהנורמה. מומלצת בדיקת מעקב. מה אומרת תוצאת הבדיקה ? התור לנוירולוג בעוד זמן רב ואשמח לעזרתך. תודה, רונית

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורום "קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים" : http://www.doctors.co.il/forum-3033 צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)