המיורטברה

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

04/09/2009 | 07:23 | מאת: גילה

שלום רב. בת 39 . אני בהריון, מטיפולי IVF, שבוע 16+5 ובסקירה המוקדמת גילו אצל העובר חשד להמיורטברה. הרופא ביקש שאחזור אחרי שבועיים ומצא שיש המיורטברה באזור חוליות טוראקאליות אמצעיות, סמוך לצלע התחתונה. בתלת מימד- בחתך קורונלי הרופא מצא שוני במבנה בין צידי גוף החוליה באזור טוראקאלי ע מנח כפות רגליים תקין. המומחה לא"ס שבדק אותי לא התרגש מהממצא והפנה אותי לסדרת בדיקות נוספות "כדי להרגיע " אותי ופחות כדי לבדוק כמה נזק. כשהלכתי לרופא המעקב שלי (שגם הוא מומחה א"ס) הוא הביט לכמה שניות בממצא ואמר שהמיורטברה זה דבר לא סימפטי ושאמשיך לבדוק ואולי לשקול הפסקת הריון. היית י המומה, מזועזעת, שבורה ובעיקר מבולבלת.... איך ייתכן ששני רופאים כ"כ הפוכים בדעותיהם לגבי הממצא?? ממה שהבנתי זו חוליה אחת.. האם זה חמור? מה ההשלכות של הממצא הזה? עקמת או שיתוק? (כפי שהיועץ הגנטי הסביר לי...) האם זה בר תיקון? איזה סוג של תיקון? אני רוצה לשקול הכל לפני שיהיה מאוחר... אודה לתשובה

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורום "אולטראסאונד במיילדות וגינקולוגיה". צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)