פורום פסיכוטרפיה

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

16/11/2004 | 21:36 | מאת: תלונה

שלום , מנהל פורום פסיכותרפיה דוקטור גידי רובינשטיין , מתנהג באופן שרירותי ומנצל לעניות דעתי את "כוחו" כמנהל הפורום לרעה. ישנם בפורום 2 הודעות בשמו , האחת מופנת ל"מישהי" (סליחה עם אני לא מדייקת בשמה) והשניה מופנת לארטישוק . שתי ההודעות מופנות לגולשים אלו , בצורה פוגעת מעליבה ומשפילה. הייתי מצפה לקצת יותר סובלנות והבנה ממנהל האתר. לאחר שכתב את הודעותו כנגד ארטישוק , בלי לתת לו אפשרות להגיב ולהגן על עצמו , רשמתי הודעה , בה אמרתי כי אני כקבועה מאוכזבת מהתנהלתו כמנהל. רשמתי זאת כהערה בונה ולא בתקיפות. הוא לא פרסם את הודעתי ולא הגיב עליה (לעומת הודעות לטובתו , אשר הוא מפרסם ..) . לדעתי בכל פורום יש מקום להביע גם אי שביעות רצון , ולא רק תמיכה. נפגעתי מאי התגובה והפירסום. כתבתי שוב הודעה , לא פוגעת וביקשתי לדעת - מאיזו סיבה החליט לא לפרסם הודעתי . כמובן שגם מזאת הוא התעלם. שוב אציין , כי לא פגעתי ולא עברתי בשום אופן על חוקי האתר. אין מקום לדעתי לפרסום הודעות של מנהל הפורום , נגד משתתפים , בייחוד שאין להם אפשרות להגיב. לארטישוק הוא רשם שנאלץ לכך בגלל שלא היה לו האימייל , דבר שהוא יכל לבקש על גבי הפורום במקום הודעה פוגעת. אציין רק כי "מישהי" כותבת הודעותיה גם בפורומים אחרים ומעולם לא נענתה בזילזול ובצורה לא סובלנית שכזאת. סליחה על אריכות המכתב ומחכה לתגובה - לשם שינויי (-: מאוכזבת.

17/11/2004 | 01:08 | מאת: קבילה

ארטישוק? שם מעניין... ראי נא, לדעתי זה עניין אישי שלך עם לא יודע מה מי מו, ולא משמעותי מי אמר מה ולמה. מה שלי מוזר זה שדווקא פסיכותרפיסטים ולא משנה אם הם דוקטור למוסיקה או דוקטור למחול פסיכולוגי כנראה סובלים מאיזה בעיה ולמרות סגנון העבודה שכולל "פורום מצונזר" ו"דיקטטורי" הם לא מהמקצוענים המבריקים והטובים שיש או לפחות בהתנהלותם כאן באתר דוקטורס הם מוציאים שם רע מאוד ל"מקצוע" ששמו "פסיכותרפיה"...או "פסיכוטרפיה"...

17/11/2004 | 01:45 | מאת: מהרהר ומערער

ודווקא ד"ר גידי רובינשטיין נחשב לדעתי למטפל לא רע בכלל,אפילו טוב כנראה שסגירת פורום לצרכי צנזורה לא רק שאינה יעילה אלא היא גם מזיקה ולא כל כך מקצועית...

17/11/2004 | 02:30 | מאת: I.P

אז אם כך שוב (בפעם השלישית ) אשאל: האם כל החומר שנכנס למערכת פורום "חצי סגור" אכן עובר "שיקולי מערכת" כפי שכתוב? ואם כן מי שותף לשיקולים? האם זה שיקול שנתון בידי מנהל הפורום בלבד? האם צוות האתר רואה את החומרים שהמנהל החליט לא להכניס לפורום? האם הפורום הוא "בבעלותו" הבלעדית של מנהלו? מה המדיניות בנושא? האם חלים "חוקים" מסויימים על מנהל פורום? האם הוא רשאי לעשות בו ככל העולה על רוחו? האם יש לכם איזה מגבלה על נפח או השימוש בפורום כאמצעי פרסומי למנהלו? או שהמדיניות היא לתת למנהל לנהל את הפורום ובתמורה גם לנהל את הקישורים לעסקיו כרצונו וכראות עיניו וכאופיו האישי ???

I.P שלום ותודה על פנייתך, החומר שנכנס למערכת פורום "חצי סגור" עובר "שיקולי מערכת" של מנהל הפורום בלבד. צוות אתר דוקטורס מתערב במקרים בהם מתקבלות תלונות ומנסה לגרום לשינוי בהתנהגות הפורום.
17/11/2004 | 07:20 | מאת: מאוכזבת

אין לי משהו אישי נגד אף אחד. הדוקטור עושה עבודתו בנאמנות ומסירות. יש לי רק בעיה במקרה זה , או שאולי ניתן לחלק זאת לשני מקרים - 1. האופן בו הוא העליב את משתתפיו על גבי דפי הפורום . 2. מניעת אפשרות תגובה למשתתפים אותם תקף או משתתפים אחרים. (בינהם - אני) להגיב ולהביע דעתם. מאוכזבת

פורום מקצועי (בעיקר פורומי התרפיה והייעוץ הנפשי למינהם) מתפקדים כמערכת, גם כאשר אתה ניגש לייעוץ אצל מומחה, אתה מקבל על עצמך מערכת של הסכמות ושל מגבלות (לבוא בתחומי השעה שנקבעה, להעניק מעצמך בשביל לקבל, וכיוצא בזה). במובן הזה הפורום (שבו מנהל מקצועי, בשונה מפורומי התמיכה ההדדית) אינו שונה מטיפול שכזה, קיימת בו מערכת כללים, ולעיתים אין ספק שמערכת מסוג אחד לא תתאים לאדם זה או אחר, בדוקטורס יש לנו כמה וכמה פורומים המיועדים לתמיכה רגשית ולייעוץ נפשי, והיה ואדם זה או אחר לא מוצא את מקומו בתוך מערכת אחת, הוא מוזמן בהחלט לנסות מערכות אחרות. כל עוד אין במעשי המנהל משהו החורג מכללי האתר, אין לנו יכולת ורצון לנזוף בו על מעשה זה או אחר מאחר ועבודתו נעשית ממילא בהתנדבות מלאה ומתוך רצון לעזור, ומאחר והפורום הוגדר מראש ככזה שההודעות בו עוברות את אישור המנהל, הרי שזהו נתון שאיתו נכנסתם לפורום, ואיתו אתם ממשיכים. כולי תקווה שתמצאו את מבוקשכם בפורום, או באחד הפורומים האחרים, גולשים ותיקים רצויים תמיד.
17/11/2004 | 17:27 | מאת: צופה מהצד

למאוכזבת ולכל הצדקנים והמתחסדים למיניהם, אני נוהג לקרוא את כל הפורומים לייעוץ פסיכולוגי בדוקטורס, אם כי אינני כותב בהם. כנראה שבנאדם שמקבל דברים בחינם אין לו גבולות. הרי לא הייתם מעלים בדעתכם להתלונן כך על איש מקצוע שאתם משלמים לו. במקרה את המקרה של "מישהי" אני מכיר מפורומים אחרים ולאף אחד ממנהלי הפורומים לא הייתה סבלנות כלפיה כמו לד"ר רובינשטיין ואני מדבר בעיקר על כל המקרים האחרים בהם הוא הגן עליה בפני מתקפות של יתר המשתתפים. במקרה גם יצא לי לראות הודעה תוקפנית - סליחה, לא תוקפנית, אלא אלימה ממש - של ארטישוק שד"ר רובינשטיין העלה, נתבקש למחוק אותה ע"י משתתפת אחרת ומחק. IP הוא אכן כינוי הולם למי שבחר בו. אתם עושים מה שאתם רוצים, מתחזים למי שאתם רוצים, אין לכם אי-מייל פיקטיבי ולך תדע אפילו אם המאוכזבת המגנה על ארטישוק אינה ארטישוק עצמו. כל הכבוד, מאוכזבת, על התחכום: מצד אחד את משמיצה ומצד שני, כדי להישמע מאוזנת ואובייקטיבית, את גם מביעה הערכה לד"ר רובינשטיין. הנושא הוא לא ד"ר רובינשטיין. הנושא הוא החוצפה והוונדאליזם שמתעורר בכם כשנותנים לכם להיות אנונימיים. אדם עובד בהתנדבות לטובת הכלל ואתם מעמידים את סבלנותו במבחן. האבסורד הוא שאם הייתם מקבלים את השירות של ד"ר רובינשטיין בתשלום, הרי שאם לא הייתם מרוצים, הייתם פונים למטפל אחר ומקבלים בהשלמה את העובדה שאין התאמה ביניכם. לא הייתם מתלוננים בפני אף אחד. אבל כשזה בהתנדבות, ואפילו במסירות כפי שאתם מודים בעצמכם, אז למה לא? יש עוד פורום, הבה נתלוננה! אתם מגעילים אותי!!!

א. נתנו תמיכה מלאה לדר' רובינשטיין ולפורום שלו, על מערכת הכללים שבו. ב. ההצעה ל"בית אחר" לאנשים היא רלוונטית לכל אתר באשר הוא. ג. אני מבינה את הלהט, אך זהו האינטרנט, על האנונימיות שבו ועל הכוח שבו (ועל החולשות שבו...) אנחנו רק יכולים לנסות לשמור על מסגרת שתתרום לכולנו. תודה
17/11/2004 | 18:53 | מאת: I.P

אתה טועה ואומר לך מיד מדוע אבל קודם לכל להתבטא ב" אתם מגעילים אותי" זה טיפונת צורם למי שמתיימר ל"חנך" גולשים. ולעצם הטעות הבסיסית שלך (או שמה נסיון ההגנה הכושל...) ובכן אף אחד ממנהלי הפורום למעט אולי מי שמנהל בעילום שם באתר דוקטורס איננו עושה זאת מ"טוב ליבו" ופעם חשבתי שלפחות אחד מזדהה עם האתר ובאמת מנסה לעזור בהתנדבות כפי שכתכתב אבל מהר מאוד התאכזבתי...ובכן, המניע של כל מנהלי הפורומים ה"מתנדבים" בשורה התחתונה הוא פרסומי-כלכלי .אין בינהם צדיקים שנותנים מתן בסתר... כך שתהיה בטוח שהרבה אנשי מקצוע היו רצים מהר "להתנדבות" הזאת (ואין קשר למומחיותם ככל שתהיה או לא) מכיוון ששכר נאה בצידה... העניין הוא לדעתי עד כמה המנהל נוהג כמי שמשרת את המטרה או המטרה היא שמשרתת את האמצעים... כפועל יוצא ממה שכתבתי מותר וזכות הגולש /משתתף בפורום בהחלט להביע דיעה ואו בקורת על מנהל הפורום מכיוון שהגולש הוא ש"מפרנס" למעשה בעצם גלישתו את מנהל הפורום ואפשר אולי להקצין אף יותר ולומר כי מנהל הפורום "עובד של הגולש" ובלעדיו "אין לו זכות קיום"... בקיצור במדינה שלנו בדר"כ מה שנותנים לך "בחינם" עולה בסוף "ביוקר" . צריך לחפש ומצוא את האמצע בין הקצוות ומנהל פורום חיב ראשית לכבד את משתתפיו לפני שהוא מתכבד במה שברצונו להתכבד.... תודה .

19/11/2004 | 19:41 | מאת: בנדנה אדומה

צריך אמץ כדי להיות מומחה שמנהל פורום באנטרנט. אתה מופיע בשמך המלא, צריך להענות לבקשות כשהפרטים הידועים לך לגבי הפונה, מוגבלים ואתה חשוף לביקורת, אי שביעות רצון ושרירותיות ליבם של הפונים. כן, יש ספוק בניהול פורום. אף אחד אינו אלטרואיסט מושלם. אולם כשאתה נתון למתקפות ונאצות, ללא יכולת להגן על עצמך וכל זאת על גבי לוח המודעות העצום הזה שקוראים לו, אינטרנט- זה יכול להיות יותר מדי עבור כל אחד. לא כל שכן, עבור מומחה ששמו הטוב מונח על הכף. ברצוני לחזק את ידיו של ד"ר רובינשטיין, שמנהל את הפורום באופן אחראי, במקצועיות רבה ותוך השקעה ממיטב זמנו ומירצו לטובת הפונים האנונימיים הפוקדים את הפורום. יישר כוח! ולכל המאוכזבים, הפגועים, המתוסכלים- לא לשכוח שגם פסיכולוג הוא בן אדם ואם אתם לא מרוצים, או מרגישים ששיקול דעתו היה מוטעה- אז בסדר. מותר לכם ומותר גם לו. חבל להתקיף ולרפות את ידיו של אדם שלא אשם בכוונת זדון והעושה כמיטב יכולתו לנהת את הפורום ברמה מקצועית ומוסרית גבוהה, כפי שהפורום הזה מנוהל. לתשומת ליבכם. סוף שבוע נעים לכולם!

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)