גלולות ומיגרנות

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

09/03/2009 | 19:55 | מאת: ליטל

שלום. אני בת 20 והתחלתי לפני ארבעה ימים ליטול הורמונט כאמצעי מניעה, וכדי להסדיר את המחזור שהיה לרוב מקדים ומלווה בכאבים חזקים למשך כשלושה ימים מהמחזור. ערכתי לפני קבלת הגלולות בדיקות ורמת ההורמונים בדם אצלי תקינה ומצילום אולטרסאונד עלה שיש לי שחלות פוליסיצטיות שהבנתי שהם לא הגורם לכאבים. אני סובלת ממיגרנות עם אאורה ובפורומים שקראתי הבנתי שנטילת גלולות עשוי להחמיר את תכיפיות ההתקפים, אך עם זאת הבנתי שאני שונה מן הכלל כי לרוב בנות עם מיגרנות נוטות לקבל באיחור בשל בעיית ההצרות בכלי הדם (לי מקדים). ידוע לי שהורמונט היא גלולה בעלת מינון נמוך של הורמון, עם זאת כשלושה ימים לאחר נטילת הגלולה עולה באופן חד תכיפויות המיגרנה. ביום השלישי קיבלתי התקף וביום הרביעי (אתמול) היו לי שני התקפים (יש לציין שזה קרה לי לאחר נטילת הגלולה בשני הפעמים). יש לציין שלרוב יש לי שתי מיגרנות לחודש בחודש רגיל. אני ממש מפחדת שהגלולה פוגעת בי. אודה לך אם תוכל להפנות אותי לבדיקות הנכונות, או שאלו הם רק תסמיני הסתגלות הגוף שלי לשינוי ההורמונלי שמתבצע. אני אהיה דווקא כן מעוניינת להמשיך ולקבל גלולות באופן כללי. תודה רבה.

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורום "גלולות ואמצעי מניעה". צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)