בעיות אכילה, עיכול ובריאות הנפש

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

18/12/2004 | 13:11 | מאת: חייבת עזרה

אני נערה בת 18 אינני יודעת למי בדיוק לפנות ואני מקווה שתעזרו לי בהקדם האפשרי. אני סובלת מבעיות אכילה ודיכאונות בשנה האחרונה.תקופה ארוכה גרמתי לעצמי להקיא או שעשיתי דיאטות רצח ולא אכלתי, כמובן שבעיקבות פעולות אלו הורדתי המון ממשקלי. כשהורי גילו את מעשי לקחו אותי למחלקה פסיכיאטרית, שם קבעו שאני סובלת מבולמיה ודיכאונות שאינם קשורים לגיל ההתבגרות. לא הסכמתי להישאר בטיפול במחלקה הפסיכיאטרית, והלכתי למספר פסיכולוגים שלא מצאתי איתם שפה משותפת. התחלתי ללכת לטיפול אצל פסיכותראפיסטית אשר מטפלת יותר בעניין הדיכאונות ופחות בעניין הפרעות האכילה. הפסקתי להקיא כמעט לגמרי-וחיפשתי דרך אחרת להרזות. מבלי שאף אחד ידע אני לוקחת תרופה משלשלת חזקה בשם "לקסעדין" במשך 8חודשים בערך, אני מסיימת חפיסה של 50 כדורים בשבוע ואף פחות. כאשר אינני לוקחת את "לקסעדין" אני נמצאת בעצירויות, ואני חוששת שמערכת העיכול שלי אינה מתפקדת ללא חומרים משלשלים. מאז שהפסקתי להקיא תזונתי נפגמה, אינני יודעת לאכול נכון, או שאני לא אוכלת בכלל, או שאני אוכלת כמויות גדולות מאוד,אני לא מצליחה להפסיק את עצמי, דבר שגורם לי תחושת חובה לנטול את "לקסעדין" ודיכאונות כבדים. מזה שנה שצבע עורי לבן מאוד, דומה לצבע של אדם אנמי. במשך תקופה ארוכה המחזור לא היה סדיר, התחלתי לקחת גלולות אשר גרמו לתופעות לוואי של דימום בין ויסתי ודיכאונות חמורים הפסקתי לקחת גלולות ומאז המחזור מסודר יחסית. מצב רוחי הוא ירוד באופן תמידי, ואינני יוצאת מהבית כמעט ובכלל, מערכות יחסים עם גברים השתבשו ואינני מסוגלת להרגיש בנוח ליד גברים-דבר שלא היה, כל נגיעה הכי קטנה של אנשים (הורים, חברות, חברים וסתם ידידים) גורמת לי להרגיש לא בנוח, דבר שגורם לי להגיב בריחוק ואפילו לפעמים באלימות כלפי אדם שנגע בי אפילו נגיעה הכי תמימה וחסרת כוונות כלשהן. אינני יודעת מה לעשות, ובמי להעזר, אנא עיזרו לי.

שלום ותודה על פנייתך, יש להפנות את שאלתך לפורום הפרעות אכילה. להלן הלינק הישיר: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1210 המון בריאות, צוות אתר דוקטורס

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)