נטילת רטלין ללא מרשם רופא

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

23/02/2006 | 11:16 | מאת: אפרת

אלמוג, שלום. קראתי שזה לא מומלץ לנטול רטלין ללא מרשם, ובכל זאת אני לקראת מבחן מועד ב' ואני בלחץ נוראי, אתמול נטלתי כדור אחד (16 מ"ג) מהכדורים שלוקח אחי (במרשם רופא) ופשוט היה לי יום לימודים פורה מאד מאד, הצלחתי להבין נוסחאות בסטטיסטיקה שממש לא הבנתי קודם. בכל מקרה, רציתי לשאול האם אפשרי ליטול כדור זה בהריון? אני ובעלי מתכננים הריון וזה לא שידוע לי שאני בהריון עדיין, אבל נגיד ובעוד שבועיים-שלושה אני אגלה שכן, אז האם זה נורא ליטול את הכדור ממש בשלב הראשוני??? הכדור ממש נחוץ לי ללמידה לפני המבחן. אודה לתשובתך בהקדם.

23/02/2006 | 22:40 | מאת: מ

אפרת, מצטערת לומר לך : זה לא עניין שלא מומלץ לקחת ללא מירשם רופא... אין לקחת תרופה שחייבת מירשם רופא, כך סתם על דעת עצמך !!! זה פשוט דבר שלא ייעשה. ובכלל - יש להתייעץ עם רופא בכל הנוגע לתרופות. מנהלת הפורום פה אינה רופאה !

24/02/2006 | 22:24 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אפרת ערב טוב, נטילת תרופה ללא מרשם רופא אינה רצויה בשום מצב, ובוודאי לא כאשר את הרה. איני יודעת מהן השפעותיו הנלוות של הריטלין על גופך. יתכן כי הוא מסייע לך מאוד בהתמודדות עם הפרעת הקשב, אך עשוי לפגוע בתחומים אחרים. הריון הנו מצב רגיש ועדין. מאוד רצוי להיוועץ ברופא המטפל לפני כל שימוש בתרופה ואין זה משנה מהי. עם זאת איני מאמינה כי אותו כדור בודד בו עשית שימוש עשוי לגרום לך נזק. בקיצור, היזהרי בהמשך. אם את זקוקה לריטלין פני בדחיפות לרופא המשפחה בבקשה לשימוש זמני בכדור. הסבירי את מורכבות המצב ושיהיה בהצלחה הן בבחינות והן בתחום הרחבת המשפחה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה