מה דעתכם?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

05/06/2008 | 22:04 | מאת: אנורקסיה (בינתיים)

הגישה העיקרית בטיפול בה"א זה קבלה ואהבה ללא תנאי. בלי להכנס כרגע לרעיון שעומד מאחורי הגישה - האם זה ישפיע עליכם לטובה? היתה תקופה שכתבתי בפורום ה"א באתר תפוז. היתה שם תופעה של בנות שפורקות את הפאשלות/הדברים הרעים שקרו להם במשך היום ואז כל השרשור היה מתמלא באייקונים של חיבוקים ונשיקות. בעיני? זה נראה מיותר, מוחצן ולא-אמיתי עד כדי בחילה... מה דעתכם?

11/06/2008 | 14:50 | מאת: ?

לדעתי קבלה ואהבה ללא תנאי חשובות אך עם זאת צריך גם לדעת לעיתים להציב גבולות (על מנת לא לתת לגיטימציה להמשיך ולדרדר את המצב). צריך לנסות לגלות הבנה למצב - אך לא הסכמה. חוסר אמפתיה עלול לגרום לחולה לחוש היא/הוא לבד, שאיש אינו מבין אותם, איש אינו דואג... מה רע בלפרוק את הפאשלות? אייקונים של חיבוקים ושל נשיקות בהחלט יכולים לחמם את הלב (השאלה בתגובה למה הם באים). נכון שזה לא משפיע על כולם באותו אופן. אולי לחלקנו זה יראה מוחצן אך לאחרים דווקא לא. תמיכה היא דבר חשוב מאוד במצבים כאלה ולכן לדעתי כל עוד יש אפשרות לקבלה - אז למה לא?!