שלום יש לי בעיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

27/05/2008 | 21:43 | מאת: דורין

אני בולמית כבר 8 וחצי שנים כיום בת21 אני מכחישה ולא מגלה לאף אחד את האמת מתביישת מאוד במעשיי אבל אני גם סובלת מאוד מרגישה שאני כבר לא שולטת בכלל בעצמי ואולי אף פעם לא שלטתי בשבילי לא לאכול קל יותר מלאכול מסודר ולעצור בעדי מלבלוס אני רוצה מאוד להפסיק את ההתנהגות הזו ולחיות בצורה נורמאלית כמו כולם האם אפשר ללמוד איזשהן דרכים או לבצע איזושהן כדי לצאת מזה לבד? אם לא האם יש מקום שמטפל בהפרעות אכילה בצורה אנונימית ובחינם(אני עובדת כבר שנתיים אבל אני במינוס תמידי בגלל הקניות של האוכל ) אני מרגישה אבודה בבקשה תעזרו לי

27/05/2008 | 23:04 | מאת:

היי דורין, קודם כל עצם העובדה שאת יודעת שאת בבעיה ומבקשת יד לעזרה זה צעד ענק וכל הכבוד לך על זה. לצאת מזה לבד זה לא פשוט כי צריך מישהו מבחוץ שיכול לטפל בבעיות הללו, מישהו טוב שילמד אותך איך אפשר לצאת מהבלאגן שנמצא בתוכך, איך להתמודד עם הפחדים הקיימים בתוכך, איך להתמודד עם קשיים, ללמוד לקבל את עצמך כמו שאת ולדעת למצוא את מקומך פה בעולם שהוא מקום חשוב ביותר. לשםכך את צריכה מישהו מקצועי שיודע לעשות זאת. אני יכולה להמליץ על המטפלת שהוציאה את הבת שלי ובכל בעיה הכי קטנה שיש היא איתנו עד היום. יש גם את עמותת שחף שמטפלת ששמעתי עליהם אך אני לא יודעת בוודאות אבל שמעתי דברים טובים.יש את האשפוז בתל השומר לבנות בגיל שלך. אבל באמת באמת אני חושבת שמטפל אחד אחד הוא הכי טוב, מישהו שמתעסק נטו בנפש.

31/05/2008 | 23:37 | מאת: אנורקסיה (בינתיים)

הטיפול הכי טוב הוא לא אחד על אחד "כי זה מטפל הכי טוב בנפש". לדעתי חובה במקרה כזה ללכת גם לטיפול התנהגותי (בסגנון תל השומר) שמטפל גם בהכחדת הבעיה ע"י מעשים ולא רק דיבורים. ברור שאחרי זה צריכים להמשיך בטיפול פרטני אבל שיחות בלבד לא יעזרו. חולי הפרעות אכילה חייבים מסגרת קשיחה ומשמעת ברזל כי המחלה הזאת שקרנית ומסוגלת לעבוד על כל אחד. גם במוסדות לגמילה מסמים (כמו "רטורנו" למשל) מתנהגים בקשיחות רבה לנגמלים. רק זאת הדרך לצאת מזה

29/05/2008 | 12:03 | מאת: ?

דורין יקרה הרצון לטפל ולחזור לשגרה נורמלית הוא צעד ראשון וחשוב. אני מאוד שמחה שקיבלת החלטה לעזור לעצמך אחרי שמונה שנים וחצי של המון סבל וקשיים. מקווה שתלכי עם זה עד הסוף, שלא תוותרי לעצמך ותתני לעצמך אופציה אמיתית להחלים. בנוסף למקומות עליהם אורלי המליצה: מקום מומלץ נוסף בו התשלום הוא סמלי (12 ש"ח - תרומה): http://www.oa-israel.org/ הערה לגבי תל השומר - העלות היא סימלית: # אחת לרבעון 20 ש"ח לקופת חולים ו-20 שח לתל השומר. # אם יוחלט על טיפול במסגרת קבוצת בולימיה - כל מפגש עולה כ-50 ש"ח. # האבחון כרוך בעלות חד פעמית (איני זוכרת את הסכום) מבחינת אופציות הטיפול בתל השומר- 1. אשפוז. 2. מעקבים אצל דיאטנית + מפגשים קבוצתיים פגישות אישיות עם פסיכולוג מתאפשרות רק למי שמאושפזת. ------------ המון המון הצלחה!!! תאמיני בעצמך ותראי שהדבר אפשרי! את מוזמנת להמשיך לכתוב, לשתף ולהתייעץ...

02/06/2008 | 10:40 | מאת: מולאן

תודה רבה על הייעוץ אבל לא הבנתי למה האתר