הפסקת מחזור בגין דיאטה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

19/05/2008 | 18:43 | מאת: משה

ביתי בת 15 מזה כ-8 חודשים לא קיבלה מחזור. היא ירדה כ-10 ק'ג ממשקלה אבל מזה כחודשיים היא חזרה למשקלה הרגיל. ידוע לי שבעקבות דיאטה לפעמים מפסיק המחזור אבל האם בעקבות ההשמנה זה לא היה אמור לחזור כבר.

19/05/2008 | 19:05 | מאת: ?

ערב טוב משה, למרות שבתך חזרה למשקל התקין, גופה עבר טראומה מסויימת וכנראה עדיין לא התאושש ממנה בצורה מלאה. אל וסת היא תופעה שאכן מאפיינת ירידה דרסטית במשקל. יתר על כן, בגילאים אלו לעיתים קיימת באופן טבעי אי סדירות במחזור. איני יודעת אם חודשיים הם פרק זמן מספיק כדי שהמחזור יחזור. כתוצאה מהירידה במשקל סביר שבתך איבדה רכיבים חיוניים ולא בהכרח שכל הפער שנוצר הושלם. אני מציעה להתייעץ בנושא עם רופא נשים, יתכן שיהיה צורך בנטילת גלולות על מנת להסדיר את המצב ההורמונלי. לחילופין, אם לא נוח לה לפנות לרופא נשים אפשר להתייעץ בנושא עם רופא משפחה. קשה לקבוע תוך כמה זמן המחזור יחזור ולשם כך יתכן שיהיה צורך בבדיקות דם. ללא קשר לנושא המחזור כדאי לבצע בדיקות דם על מנת לראות אם יש צורך בנטילת ויטמינים/ברזל.

19/05/2008 | 19:16 | מאת: ?

דבר נוסף: בפנייתך ציינת שבתך חזרה למשקל המקורי אך לא ברור אם משקל זה הינו תקין ביחס לגובהה. עקרונית המחזור אמור לחזור תוך חצי שנה בהנחה שהיא הגיעה למשקל שהוא תקין ביחס לגובה (או לפחות 90% מהמשקל האידיאלי). מצרפת לך לינק לאתר בו יש טבלת גובה ומשקל: http://www.nrglife.co.il/MyWeight.aspx בכל מקרה - מומלץ לפנות לרופא.