שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

16/05/2008 | 10:11 | מאת: לורן

היי עד לפני שנה הייתי עסוקה כל הזמן בדיאטות מיותרות והקדשתי לזה 6 שנים בערך במהלכן הייתי מרעיבה את עצמי לא הגעתי למצבים של הקאות ..ניסתי להקיא אבל לא הפכתי את זה להרגל אך הייתי רזה נורא ולא הייתי מכניסה לפה שום דבר ולפעמים היו לי קטעים שהייתי נשברת ואוכלת כל מה שזז ואז מענישה את עצמי שבוע לא לאכול..רק סלט ביום וכל היום ספורט תמיד שחבתי שאני שמנה אך לשמחתי הג'וק הזה כבר יצא לי מהראש לא קיבלתי טיפול מקצועי אך כמה דברים גרמו לי לחשוב אחרת וקיבלתי תמיכה והבנתי כמה זה רע ושהצלתי את עצמי ברגע האחרון...אבל כנראה שבכל זאת גרמתי לעצמי נזק ולא התפתחתי מספיק...יש לי פנים נורא קטנות ו2 וגם מבחינת הגובה לא גבהתי מספיק אני 1.62 אך כל המשפחה שלי וההורים מאוד גבוהים גם מבחינת הגוף לא התפתחתי אני עדיין נראית ילדה כיום אני בת 19 אך לא מפותחת עכשיו אני התחלתי לאכול בריא ושאלתי היא אם אני אוכל בריא ואקח ויטמנים ודברים כאלה האם אוכל להתפתח עכשיו כלומר לתקן את מה שעצרתי בעבר?

16/05/2008 | 23:34 | מאת: ?

לורן יקרה, אני שמחה לשמוע שלקחת את עצמך בידיים והוצאת את עצמך מהמקום הלא בריא והמסוכן בו היית. חוששני שאת נושא הגובה לא תוכלי לתקן אך עדיין חשוב להקפיד על תזונה נכונה ובריאה במגמה למנוע נזקים עתידיים וכן כדי לנסות לתקן נזקים שכבר נגרמו. אני יכולה להעיד על עצמי שגם במקרה שלי הדיאטות הקיצוניות עצרו את תהליך הגביהה. תמיד הייתי גבוהה מבני גילי והיה חשש שאהיה גבוהה מידי. בסוף נעצרתי בגובה ממוצע. ככל הידוע לי בנות לא יכולות לגבוה בגיל 19, אך אולי יש מקרים חריגים. ברור שתזונה נכונה ועליה למשקל תקין יתרמו להתפתחות מבנה גוף נשי ויפה יותר. לגבי הפנים - יש בנות שבאופן טבעי מבנה הפנים שלהן קטן כך שקשה להשיב לשאלתך בלי להכירך. אם זה מטריד אותך אולי שווה להתייעץ עם רופא המשפחה. בכל אופן, כפי שציינתי קודם - חשוב שתקפידי על תזונה בריאה ומאוזנת ושתקחי את כל הויטמינים החסרים. נושא הסידן למשל הוא קריטי בגילאים הללו וחשוב מאוד לספק לגוף את הכמות הנדרשת על מנת להימנע מפגיעה בעצמות ומאוסטאופורוזיס. חסרים תזונתיים עשויים לגרום המון נזקים לגוף. גובה 1.62 הוא גובה יפה, עם עקב את יכולה להגיע ל1.70. במקום להסתכל על נזקים שנגרמו תתמקדי הנזקים שעוד יכולים להיגרם ותחשבי על איך להימנע מהם. אל תסתכלי אל העבר בחרטה אלא הביטי אל עבר האופק של העתיד שם מחכים לך המון דברים נפלאים. שיהיה לך סופ"ש נעים!