נוזלי קיבה שיוצאים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

03/05/2008 | 04:58 | מאת: טל

שלום רציתי לשאול לגבי הקאות יזומות, נניח שיש הקאות תקופות כן תקופות לא, כאשר כן זה פעם פעמיים 3 ביום ולעיתים אף יותר, בהקאה הזאת יוצאים חומרים מסויימים, האם הוצאתם יכולה לגרום לבעיות נפשיות כמו דיכאון וכדומה? א"כ אשמח לדעת איזה חומרים שיוצאים בהקאה גורמים לכך, כמו כן במידה וצריך לתקן ע"י אילו תוספים ניתן לתקן (אולי ויטמינים או תוספים מסויימים) כמו כן עוד שאלה לגבי הקאות, האם ידוע אם הקאות או בולימיה יכולות לגרות לתסמונת המעי הרגיז?

04/05/2008 | 16:14 | מאת: ?

היי טל לגבי שאלתך האחרונה התשובה היא כן - בולימיה (ובכלל - הפרעות אכילה) יכולה לגרום לתסמונת המעי הרגיז, בדקתי זאת לאחרונה מול גסטרואנטרולוג. לבולימיה ישנן כ"כ הרבה השלכות שליליות, כ"כ הרבה נזקים... טוב להיות מודעים לדברים הללו אך מודעות אינה מספיקה - חשוב להתמודד עם הבעיה עצמה, לטפל בה ובכך לחסוך הרבה נזקים פיזיים ונפשיים. מחסור בחומרים מסויימים בגוף בהחלט יכול לגרום לדכאון.

04/05/2008 | 18:11 | מאת:

ב"ה טל יקירה התרופה לבולימיה היא לטפל בה נפשית- רגשית והתנהגותית. לא קיימת תרופה אחרת כל תוסף שתקחי לא יעזור ולא יועיל ולא יפתור את הבעיה. יש משהו שכן יעיל אבל מגעיל. משהו שהדיאטנית בזמנו אמרה לי לשתות כשהקאתי והוא לשתות שקית אחת מהמרקים של "10/10 קלוריות לשקית" משום שיש בהן תוספת מלחים מיידית חיונית שחייבים בה אחרי הקאה אם זה באמת מונע הסתבכות אני לא יודעת אבל אולי ..... אל תזניחי את עצמך המון אה בה