בולימיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/05/2008 | 13:59 | מאת: אני

שאלה ששאלתי אבל אני רוצה תשובה גם ממך האם זה נכון שאחרי שמפסיקים עם הפרעת הבולימיה (במקרה שלי 12 שנים, אחת או שתי פעמים בשבוע זלילה והקאה) חלה מעט עליה במשקל עד שהגוף מתאזן? והאם אחר כך החילוף חומרים משתפר? תודה

04/05/2008 | 18:22 | מאת:

ב"ה משך התאזנות יכול לקחת שנה ויותר אומרים שגמילה פיזית מהתמכרות הרסנית מתקנת את עצמה במשך חמש שנים וזה נכון כל עוד את לא מוסיפה נזקים כתוצאה מהתמכרויות אחרות או כתוצאה מתופעות לוואי שנצברו והתפרצו אחרי ההחלמה. הגוף מסתגל ומוצא את הסדר שלו. ברור שאחרי הרבה מאוד שנים של הפרעת אכילה יהיה קשה לגוף לחזור לעצמו אבל הזמן והתרגול שמבוסס על הרגלים ברורים עם אוכל כולל גבולות והתנהלות מפוקחת הם אלה שיכריעו את האיזון של הגוף וויסות המשקל. ברמה מציאותית מעשית הגוף אמור למצוא את האיזון שלו אבל תלוי מאוד מה מידת הנזק.... אני חושבת שמחשבה על כך מתסכלת. כמה שחקרו את זה וכמה שלומדים על זה כל גוף לגופו כדאי יהיה פשוט להמשיך בכל נסיון להחלמה. בכל נסיון למצוא ממשות חדשה לחיים. בשינוי לטובה ולהניח. כי את הגלגל לא תוכלי להחזיר לאחור ולכן עדיף לא לגעת בזה כל עוד יש לך זמן עכשווי נסי לראות איך את משפרת את עצמך בגבול מה שאפשר ומה שאת באמת יכולה. זה הכוח שלך וזאת נקודת המוצא שלך. המון אהבה