בולימיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

11/11/2004 | 19:45 | מאת: חיפאית

האם זה נכון שבולימית ב"תחילת דרכה" מעלה מספר קילוגרמים לפני הירידה המשמעותית ??..אם כן מדוע תופעה זו קורית. האם מישהי שלא מקיאה אחרי כל ארוחה אלא אחרי שהיא מרגישה שאכלה הרבה מדי, מדי כמה ימים ולא בקביעות נחשבת לבולימית ?

11/11/2004 | 19:47 | מאת: ועוד שאלה שכחתי

האם קיים אפקט ההשמנה שדיברתי עליו קודם בהקאה לסירוגין כפי שציינתי ?

11/11/2004 | 20:19 | מאת:

מה שאת מתארת בהחלט מעיד על התנהגות שמובילה לבולימיה חריפה הרבה יותר ממה שאת חווה אחת לכמה ימים עם הזמן זה רק הולך "ומשתבח" בקשר לעליה במשקל ואחכ ירידה גדולה.. זה לא בהכרח קשור אלא אם כן יש לך נטיות אנורקטיות ... וכן להקיא אחת לכמה ימים זה נחשב בולמי לגמרי בד"כ כשיש אפיזודה של זלילה היטהרות בהכרח נספג הרבה מאוד ועם אוכלים אחכ רגיל בהחלט יכולים לעלות במשקל מעבר לזה שההרגל לדחוס אוכל ולהקיא משגע את המנגנון הטבעי של הגוף.. הגוף מתחיל להיבהל ולאגור ואם מדובר בכמויות אוכל גדולות בהחלט משמינים מזה אפילו שמקיאים או שנשארים באותו משקל ולא יורדים מעבר לשאלות שלך הייתי מתייחסת לזה ברצינות וניגשת לטיפול אם אכן מדובר בך מומלץ באופן פרטי כדי להבין מדוע יש לך בכל אלה צורך עמוק שאינך יכולה בלעדיו כי ברור לך שזה לא קשור לאוכל אלא למשהו שהוא הרבה מעבר לכל זה הזנה זה סוג של אהבה הזנה זה סוג של נתינה ראשונית של האמא לתינוק שלה ואם ההרגלים של כל אלה היו לקויים בעבר ועוד הרבה מעבר לזה סביר להניח שאת לא תדעי להעניק את זה לעצמך ולשם כך יהיה עלייך ללמוד מחדש כיצד להזין את עצמך ולא מדובר כאן רק על הזנה שהיא פיזית אלא רגשית ורוחנית כאחד... אני מזמינה אותך להרחיב ולנסות לבדוק את הדברים העמוקים באמת .. שכן השאלות שלך לא מובילות למקום שבו יהיה עלייך להתעמק על מנת להרגיש חופשייה עם עצמך ולכן אני מדגישה חשוב מאוד לנהל דיאלוג אחר עם הרגשות שלך התחושות שלך .. הצרכים שלך ולא בהכרח משהו שקשור ישירות לאוכל או משקל בברכת שלום פנימי המון אהבה הילה

11/11/2004 | 20:38 | מאת: חיפאית

תודה הילה.. (: אני קוראת כבר בשעה האחרונה את התשובות שלך לאנשים פה ואת הרצון שלך לעזור, את פשוט מקסימה...באמת אני נדהמת . תודה ענית לי על השאלות, ותודה על העצות...