יעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

25/07/2014 | 22:38 | מאת: שלושנקודות

היי, יש לי הפרעת אכילה. הייתה לי תקופה של עליות וירידות מבחינת המשקל אבל אף פעם לא הייתי בעודף. בחודשיים האחרונים משהו קצת החריף וירדתי בבום קצת מעל עשר קילו. בדרך לא בריאה כל כך. אני לא בתת משקל. המשקל שלי נחשב במצב תקין. אבל מסביב שמו לב, כולל המשפחה. התחלתי טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי. בשלב מסוים לא התמדתי והפסקתי את הכדורים ואת הטיפול. הוכחתי למשפחה שהמצב השתפר כביכול. סוג של משחק. המטרה שלי בלב היא להמשיך לרדת. אני חווה קצת קשיים גופניים פתאום שמטרידים אותי. אני מתחילה לחשוב על האפשרות שכשאסיים צבא אני אנסה ללכת לאשפוז. אני לא מצליחה להתמיד לבד. אני צרכה מסגרת. אני פשוט תוהה אם אני לא בתת משקל, יקבלו אותי? אולי אני לא מתאימה לדברים שכאלה. אשמח לתשובה שלושנקודות

27/07/2014 | 13:43 | מאת:

שלושנקודת שלום רב, הפרעת אכילה היא מחלה שיש לטפל בה, היא אינה משחק ילדים וללא טיפול מתאים היא תחמיר ותסכן את בריאותך הגופנית והנפשית. הטיפול במחלה הוא טיפול נפשי על יד פסיכולוג או פסיכולוגית, טיפול ומעקב גופני על ידי רופא/ת משפחה וטיפול תזונתי על ידי דיאטנית קלינית. לעיתים קרובות יש לערב גם פסיכיאטר/ית על מנת לטפל בבעיות רגשיות נלוות למחלה כמו דיכאון וחרדות. רצוי שהטיפול יהיה במרכז אחד על ידי צוות של מומחים בטיפול בהפרעות אכילה. הפסקת הטיפול על דעת עצמך אינו רעיון טוב, כפי שהפסקת טיפול ללא המלצת הרופאים אינה רעיון טוב גם במחלות אחרות. הטיפול בהפרעות אכילה הוא ממושך ולא תמיד החולים בהפרעות אכילה הם בתת משקל. אני מייעצת לך לחזור לטיפול אצל הפסיכיאטר והפסיכולוג/ית שטיפלו בך בעבר ולהתייעץ איתם לגבי הטיפול בך. ייתכן שהם ימליצו להוסיף לטיפול גם פגישות עם דיאטנית קלינית אשר תעזור לך להתמודד עם האכילה הלא מאוזנת והרצון העז להמשיך ולרזות בכל מחיר- גם במחיר הבריאות שלך. לחילופין, את יכולה לפנות למרכז המטפל בהפרעות אכילה ולהתייעץ לגבי הטיפול בהפרעת האכילה שלך במידה ומצבך יצדיק אשפוז הם ימליצו על אשפוז במחלקה להפרעות אכילה. בהצלחה ד"ר שרון עירון שגב.