עצה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

10/03/2013 | 10:04 | מאת: נתי

שלום אורלי אני צריך עצה , הבת של אשתי לא הביולוגית (אני נשוי בשנית) היתה בטיפול הפרעות אכילה (אנקרוסיה),כולל מעקב פיסכולוגי באסף הרופא וטיפול אישי אצל נורמלוגית .. כיום היא בת 20 אחרי צבא .. הטיפול עלה יפה אחרי לא מעט חרדות, לאחרונה שמנו לב אני ואשתי שהיא שוב מרזה מבלי שנדע את זה למרות שהיא אוכלת מסודר .. שמנו לב שהיא מבלה לא מעט בנוחיות (שירותים) , החשש הוא שהיא שוב מקיאה את עצמה שם, מה אנו יכולים לעשות בנידון? בספרות הרפואית קראתי שלא תמיד נרפאים לגמרי מזה .. יש איזו דרך ? מבלי לפגוע ברגשותיה ? הרי היא תשקר ותגיד שלא...מה עושים בקטע הזה? תודה נתי

15/03/2013 | 12:57 | מאת:

אין ספק שאם תדברו איתה על בולמיה ועל ההקאות היא תכחיש ותברח כי זה חלק מהמחלה. נסו לבדוק איתה מה מציק לה, ממה היא מפחדת וממה היא רוצה להתנקות. בצורה מאוד עדינה. נסו לדבר אל ליבה שכל בעיה פתירה ולהעצים אותה כמה היא מדהימה ולהרעיף עליה אהבה כי היא זקוקה לאהבה ולתמיכה. נסו לדבר לליבה שאולי כדאי ללכת לשיחות כדי לפתור דברים וכדי ללמוד להתמודד עם דברים. עשו זאת בעדינות רבה כי הנושא מאוד רגיש. זה הדבר היחיד שאני יכולה לייעץ ולקוות בשבילכם כי תצליחו כן להגיע אליה ולעזור לה.בהצלחה