hi

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

09/03/2013 | 18:03 | מאת: hi

היי, אני בת 30 עם הסטוריה של הפרעת אכילה. כל הזמן חוששת לאכול בגללל חשש להיות שמנה ולכן מזה שנים המשקל שלי יורד ועולה ויוד ועולה, פעם בתת משקל, פעם יציב וחוזר חלילה. כיום אני במצב של משקל נמוך אך גם זה אחרי שעליתי מעט במשקל כי הייתיח הרבה יותר רזה. הוסת חזרה לאחרונה וידוע שבזמן ווסת יש תחושת נפיחות, כבדות והצטברות נוזלים. כל זה גורם לי לתחושה שאני מאוד שמנה וזה מעסיק אותי כל היום ומתסכל נורא וגורם לי שוב לצמצם בכמות האוכל. מה תוכלי לומר לי כדי להרגיע אותי ואייך אוכל "לסדר" את הראש? נמאס לי כבר וקשה לי נורא. תודה

15/03/2013 | 12:53 | מאת:

לא ממש אוכל להרגיע אותך כי את לא בריאה. אז המשקל כרגע לא נמוך מהשהיה אך האוכל ממשיך לנהל את חייך ואת מסתובת סביבו במעשים ובמחשבות וזה אומר שאת חייבת ללכת לטיפול ודחוף כדי לשחרר פחדים, כדי לפתור בעיות ולא לברוח מהן וללמוד להכיר ולאהוב את עצמך מחדש. עשי זאת כי אחרת לעולם לא תוכלי להיפטר מהפרעת אכילה. החיים לפנייך ויש הרבה דברים להנות מהם בחיים ולא שווה כל היום להתנהל סביב האוכל כי זה באמת לא חיים.