הפרעות אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

14/11/2012 | 21:38 | מאת: ליאן

שלום, אני שוקלת 49.5, הגובה שלי 1.59, ואני בת 19. אני צורכת 1500 קלוריות ביום וקורים לי מצבים פעמיים בשבוע שאני אוכלת יותר מ1500 קלוריות ואז אני נכנסת למצבי דיכאון ורגשות אשם וזה לא עובר לי ויש מצבים מעטים שאני מקיאה(הרוב לא). אני יכולה לאכול קצת יותר מ1500? אני כבר לא יודעת מה לעשות אני מרגישה רע נפשית כי אני מפחדת להשמין וזה ממש פחד מוות עד כדי כך שאני מעדיפה למות מאשר להשמין. יש לי הפרעות אכילה? תודה

19/11/2012 | 11:50 | מאת: אורלי פוקס

ליאן יקירתי האוכל מניע ומנהל את חייך. וזה נראה לך נורמלי? כי לי ממש לא? בוודאי שמותר לך לאכול יותר מ- 1,500 קלוריות אפילו רצוי מאוד ובלי רגשות אשם אך כדי שתוכלי לעשות כן לכי לטיפול נפשי ותפתרי את הבעיות והפחדים שמהם את בורחת כי עד שתברחי ולא תתמודדי לא תצאי מהמצב של הפרעות אכילה, מהמצב שנכנסת אליו כי זה כמו מעגל אך את בטח מכירה את המשפט נפש בריאה בגוף בריא ואכן ברגע שהנפש תבריא גם הגוף יהיה בריא ולא תצטרכי כל היום לבזבז אנרגיות על האוכל והקלוריות.