איך מתמודדים/ תומכים באדם שאני מבין שהוא חולה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

29/04/2012 | 14:10 | מאת: זקוקה לעצה

אורלי שלום, לצערי אני צופה מהצד בבחורה שעוברת את זה. למרות שאין לי ידע פנימי על כמה היא שוקלת כל שאר סימני המחלה שם השקרים, ההתחכמויות (אכלתי בבית) החישובים אני אוכל את זה עכשיו אבל אצום יומיים וגם המשקל נשירת השער וכו. הבחורה כבר בוגרת ולכן הוריה לא יכולים להכריח אותה ללכת לטיפול והיא מכחישה שיש לה בעיה. מה עושים?

05/05/2012 | 23:51 | מאת:

שלב ההכחשה הוא החלק הכי קשה במחלה הם מתכחשים ומסרבים לקבל טיפול ויותר מכך חושבים שכולם מסביבם בבעיה מלבדם ומה לעזעזאל רוצים מהם. נסו לדבר ליבה מבלי לגעת בהפרעת האכילה ומבלי להזכיר את המילה אוכל כי אם לא כן היא תתנגד ישר, נסו להציע לה ללכת לדבר עם מישהי שתעזור לה להתמודד עם הפחדים והקשיים ואולי היא תסכים אך שוב לא להזכיר הפרעת אכילה.