חברה בולמית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

11/04/2012 | 01:14 | מאת: הילה

שלום, בזמן האחרון שמתי לב לכל מיני התנהגויות מוזרות של חברה ממש טובה שלי. זה התחיל שאחרי ארוחה גדולה של כל החברות, היא הלכה ישר אחריה לשירותים ואני ועוד כמה חברות שמענו קולות הקאה. לאחר מכן התחלתי לשים יותר דגש בנושא זה. חקרתי על הנושא, ובשבועות שלאחר מכן, ביליתי איתה הרבה זמן, ובכל פעם אחרי שאכלנו, או במהלך הארוחה היא הלכה לשירותים מרוחקים להרבה זמן, אפילו למספר פעמים. ופעם אחת החלטתי שאני חייבת להיות בטוחה ב-100% שאכן אני צודקת, כמובן קיוויתי כי טעיתי, אך היום כאשר היא עלתה לשירותים לאחר שאכלנו ארוחה עתירת קלוריות עקבתי אחריה למעלה, ולצערי אני חושבת ששמעתי קולות הקאה. וכמובן שהיא רזתה בצורה משמעותית בזמן האחרון. כעת, הבעיה היחידה היא איך בכלל לגשת ולדבר איתה על הנושא הזה, כי אני בטוחה שהיא תכחיש את כל העניין. אני ממש דואגת לה ואני רוצה לעזור לה ולא יודעת איך, כי אני פוחדת שאם אני אגש אליה בצורה לא טובה, זה יהרוס את הסיכויים שלי בלעזור לה. אני זקוקה לעצות וטיפים בנושא בבקשה- באיך לעזור לה ואיך לגשת אליה. תודה!

12/04/2012 | 16:14 | מאת:

זה קצת בעייתי לגשת אליהם כי היא תכחיש הכל. אז ראשית העיצה הראשונה על תדברי איתה בכלל על הפרעת אכילה והקאות כי דבר ראשון שהיא תעשה זה תתרחק ותכחיש את העניין. דבר שני תגידי לה שאת תמיד פה בשבילה ושאם היא במצוקה ורוצה לדבר את בשבילה לטוב ולרע. השמיעי לה כמה היא טובה ותעצימי אותה כמה שיותר. לגבי הבעיה פני להוריה אם את יכולה ובקשי מהם שאת מבקשת שהיא לא תדע שהיא פנתה אליהם. האירי את עיניהם למה שקורה מאוד הגיוני שהם לא יודעים מכך או שגם להם יש ספק כמו שלך היה אך אין להם הוכחה חותכת. הגידי להם שהיא במצוקה ובבעייה ושינסו לעזור לה ולקחת אותה לטיפול ושוב שהכל ייעשה בעדינות כי ברגע שתגשו אליה בצורה אגרסיבית ותצעקו עליה ותטיפו לה היא תעשה צעד אחורה ותתרחק מכולם ואז לא תרוויחו כלום. זה לא פשוט כלל אבל עד שהיא לא תגיע להכרה שהיא בבעיה ותרצה לקבל עזרה אף אחד לא יוכל באמת לעזור לה.