אייך עוזרים לחברה במצוקה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

08/03/2012 | 14:06 | מאת: יסמין

אורלי שלום, אני נמצאת בקבוצה און לין של אמהות שמעונינות לחזור לגזרה. (רובינו מלוות בדיאטנית) אנחנו משתפות את הישגינו במאמץ לרדת בחזרה במשקל, כולן אוכלות בריא ויורדות בקצב הגיוני, רק הבחורה צעירה אחת נותנת לי איתותים מדאיגים, זה התחיל בזה שיומן הארוחות שלה היה דל עד מאוד, המשיך בדימויי גוף שנשמעו לי מוגזמים וכל דבר בריא או לא שאכלה מיד היא הגיבה עליו כאסור מוחלט ועל כך שהיא שמנה כפרה או דובה ואח"כ היא המשיכה בסיפור שיש איזה לחץ משפחתי אצלה לרדת במשקל, אח"כ היא סיפרה על כך שאכלה עד שהקיאה, וירדה בחודש האחרון מעל 6 ק"ג, מתענינת מאוד בדיאטות כסאח. אחת מהבנות בקבוצה מכרה שלה יותר קרובה ופניתי אליה מתוך דאגה, אבל חשבתי שהפניה לאמא הצעירה הזאת צריך להיות מושכל ולכן אני פונה ודיי בדחיפות לעזרתכם.

12/03/2012 | 22:10 | מאת:

האם מלווה את הקבוצה מישהי מקצועית? אין ספק שיש פה בעייה עדינה מאוד עלייך קודם כל להעצים אותה כל הזמן ולתת לה מחמאות ולנסות להסביר לה שהחיצוניות אינה הכל ובמידה ואחת הבנות בקבוצה קרובה אליה במיוחד ייתכן ותוכל לדבר לליבה ולהציע לה אולי לדבר עם מישהי במידה ומשהו מציק לה. אין ספק שהאמא הצעירה בבעיה ואם זה לא ייעצר בזמן זה ימשיך וימשיך עוד ועוד. נסו להאיר את עיניה וכמובן כמו שאמרתי כל הזמן לחזק את הדימוי העצמי שלה ועד כמה היא נפלאה ויש בה דברים טובים ומיוחדים שאתן אוהבות ושתשים דגש על זה . אם כל זה לא יעזור אולי כדאי לפנות לבעל בצורה עדינה ולשתפו כי ישנה בעיה.