אתם לא לבד!!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

27/01/2012 | 14:34 | מאת: אלונה אדרי

אני קוראת את כל סיפורי הפרעות האכילה שמספרים פה ונקרע לי הלב. שמי אלונה אדרי ואני בת 23. אני כיום זמרת במקצועי. ברצוני לשתף אתכם במאבק ציבורי שהתחלתי כנגד הפרעות אכילה. בתקופת הצבא סבלתי מהפרעות אכילה וזיהיתי את זה מיידית. כל הסביבה שלי די הכחישה את המצב בו הייתי מכיוון שבעיניהם הייתי תמיד הבחורה האינטליגנטית והמוצלחת ושלי זה לא יכול לקרות. מאז ומתמיד הייתי פייטרית לא קטנה ובעלת שאיפות מאוד גבוהות מעצמי – הפרעות אכילה (בולימיה ובולמוסים) לא היו חלק מתוכניותיי. אני להבדיל מהרבה בנות שנכנעו למחלה זו החלטתי להילחם ולהתמודד עם זה לבד. הלכתי לקב"ן הצבאי ומיד ביקשתי עזרה. סיפרתי לו על מצבי ובמשך שנה וחצי הוא עזר, תמך ונתן לי כלים להתמודד עם בעיה זו שכאמור לעולם לא באמת עוברת אלא לומדים להשתלט עליה. בתקופה הזו איבדתי את תחושת השובע והרבה נבע מהרצון להיות "מושלמת" כמו שהחברה מציירת את עניין השלמות. הקב"ן הצבאי עזר לי להתמודד עם תחושת הדימוי העצמי הנמוך והפרעות האכילה. במקביל גם דאגתי להיוועץ בתזונאית במצבי עד להשתקמות מלאה. לא הייתי מוכנה להיכנע ורציתי ללמוד ולהוכיח לעצמי בעיקר שאני אהיה זאת שתציל את עצמי ולא אף אחד אחר! כיום אני כבר במקום אחר, חזרה אליי תחושת השובע, בראש מעייני עומד הרצון להיות מאושרת ומצליחה. בזכות האושר הזה הגעתי לשלמות שמעולם לא חשתי עוד. מאז שיחרורי מצה"ל פגשתי לא מעט בנות עם הפרעות אכילה שכן לי מאוד קל לזהות אותן כי אני מכירה את התסמינים. אני לקחתי על עצמי את האחריות לגרום לשינוי. אני מודעת לזה שזה נשמע מעט הירואי אבל אני באמת מקדישה את עצמי ואת הסיפור שלי ככלי שעוזר כבר היום ללא מעט בנות וימשיך לעזור לעוד בעתיד. החלטתי לקחת על עצמי את האחריות בהרמת המודעות הציבורית שכן יכולה למנוע מצבים כאלה עתידיים. אני לא מוכנה שבנות יכנסו למצב הזה ויהרסו לעצמן את החיים. לא מסוגלת להתעלם יותר! בהמשך לכל המאבק שאני מנהלת יחד עם אנשי מקצוע מהתחום פתחתי קבוצה בפייסבוק הנקראת "די להפרעות אכילה" שמצליחה לעזור לבנות בכך שיהא נותנת להן כוח כל בוקר להילחם. הקבוצה הזאת הצליחה לגרום להרבה שכבר ויתרו, לקום ולהילחם מחדש. http://www.facebook.com/profile.php?id=758228560#!/groups/290443664332914/ זכרו תמיד...זה אפשרי להילחם בזה ולא שווה להרוס את החיים שלכן (גם שלכם) בשביל זה. הסביבה מקבלת את מי ששלם עם עצמו!!! שבת שלום,

28/01/2012 | 11:03 | מאת:

אלונה יקרה אני גאה בך ומצדיעה לך על הדרך שעשית. התפעלתי לקרוא את הדרך שעשית והכוחות הנפשיים שהיו לך. אין ספק שאת ילדה מיוחדת במינה ואדם חזק. לא לכולם יש את הכוח להתמודד לבד או בכלל להתמודד מול המחלה ומרבית הבנות מתכחשות למצבן. מי ייתן וכמה שפחות יהיו שם במקום הזה של הפרעות אכילה הן לא מבינות בכלל איזה נזק הן עושות לעצמן.

29/01/2012 | 15:12 | מאת: matty

יש לי משהו דחוף בשבילך. תודה

29/01/2012 | 15:14 | מאת: [email protected]

תודה

30/01/2012 | 10:30 | מאת: אורית

שלום אלונה מאוד התעניינתי במה שכתבת אשמח אם תפני אליי למייל [email protected]