עזרה.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

30/11/2011 | 17:38 | מאת: אני...

לא חשבתי שאני אגיע למצב שאני אהיה עוד אחת מאלה שכותבות בפורומים, בלי להעליב כמובן, זה לא שלא ישבתי וחיפשתי אחר תשובות משאלות של אחרות. לפני כשנה התחלתי דיאטה מאוזנת, נרשמתי לקבוצה בשומרי משקל. גובהי הוא 1.60 וכשהחתחלתי את הדיאטה שקלתי 58 ק"ג. אף פעם לא הייתי שמנה מדי ומעולם לא הוגדרתי או הגדרתי את עצמי כבעלת ביטחון עצמי נמוך בגלל המשקל שלי. רציתי להוריד כמה קילוגרים שהובילו אותי אל הדרך הבטוחה לגיהנום. תוך ארבעה חודשים בערך ירדתי כעשרה קילוגרמים למשקל שנע בין 48-49, חייבת להוסיף שלא הרעבתי את עצמי. חסכתי פחמימות וקיזזתי פה ושם אבל לא הגעתי למצב של תפוח ביום או משהו כזה. עשיתי ואני עדיין עושה פעילות גופנית בחדר כושר. השליטה באוכל גרמה לי לאבד שליטה בחיי ואני עכשיו מנסה לחזור לנתיב שלי... המחזור הפסיק (עד היום הוא לא חזר, כבר שמונה חודשים. הגניקולוג נתן לי הורמונים, הופיע מחזור מדומה אבל כבר עברו ארבעה חודשים מאז ועדיין לא הופיע המחזור) בשלב מסויים החלטתי לטוס לטייל, לבד, כי ידעתי ששם אני אצטרך לאכול כדי לשרוד. לא ראיתי את זה על עצמי בטיול ואין לי מושג כמה שקלתי אבל אני לא חושבת שיותר מ45 ק"ג. לקראת סוף הטיול התחלתי לאכול בטירוף. שבוע שבו אני אוכלת הכל וכל היום. חזרתי לארץ במשקל של 48.5, בערך כמו המשקל שאיתו טסתי, אני מניחה שעליתי כמה ק"ג בשבוע האחרון אבל בכל זאת נכנסתי לאיזשהי פרופורציה. לאחרונה אני כן חוסכת מעצמי אוכל. מנסה להרעיב את עצמי אחרי ימים של בולמוסים נוראיים- משהו שלא קרה לי אפילו פעם אחת במהלך הדיאטה ואחריה. אני אוכלת ברמה שאני לא יכולה להכניס יותר שום דבר לבטן. אני מפחדת לעלות על המשקל. הראש יודע שאני לא שמנה אבל אני אוכלת ותופסת לעצמי בשכבות שומן. נדפק לי הראש. אני צריכה עזרה. מישהו?

05/12/2011 | 12:11 | מאת: טל

שלום לך, אוכל להמליץ לך על המטפלת שלי אם איזור המגורים שלך בקריות-חיפה המייל שלי [email protected]

06/12/2011 | 08:09 | מאת: אורלי פוקס

אני מבינה שאת מיואשת מהמצב אליו הגעת. אין ספק שמדיאטה פשוטה נגררים לתוך מערבולת שקשה לצאת ממנה. יקירתי את חייבת טיפול בנפש כי שנינו הלא יודעים שהאוכל היא רק התוצאה. טיפול בשיחות ממישהו שהמומחיות שלו הפרעות אכילה ויכול לעזור לך לצאת מזה באמת. יעזור לך להתמודד עם הפחדים והקשיים יעזור לך ללמוד לאהוב ולקבל את עצמך מחדש כמו שאת. אל תוותרי. יש תקווה ואפשר לצאת מזה למרות שזה לא הוקוס פוקוס. הכל תלוי רק בך ובשיתוף הפעולה שלך וברצון הכנה שלך לצאת משם. עשי זאת למען עצמך והצילי את עצמך כל עוד זה אפשרי. זה שווה זה לקבל אתה החיים שלך חזרה במתנה.