שאלה בקשר לאשפוז במרכז בתל השומר

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

26/10/2011 | 15:12 | מאת: ששש

שלום, האם מישהו עבר טיפול בתל השומר באישפוז? מישהו יכול לספר לי מה הולך שם? מה עושים? איך הסדר יום? מה יש שם? תודה

13/11/2011 | 01:43 | מאת: נטע

מוזמנת לפנות אליי במייל... אתן לך מידע דיי עדכני, הייתי מאושפזת שם בין מאי לאוגוסט... אם תרצי גם לשאול שאלות יותר ספציפיות את מוזמנת

25/11/2011 | 16:34 | מאת: מ'

היי, אני הייתי מאושפזת שם לפני כ-4 שנים, אולי המידע שלי לא יהייה כל כך עדכני אבל אני חושבת שהוא יעביר את הרעיון המרכזי של הטיפול שם... תחילה, הטיפול כולל: פסיכולוגית (פגישה של פעם בשבוע), דיאטנית (פגישה של פעם בשבוע), פסיכיאטר (תדירות הפגישות משתנה ממטופל למטופל), שקילה הכוללת גם דיון עם צוות המחלקה (פעם בשבוע) ומפגשים קבוצתיים (שעליהם ארחיב אחר כך) בתחילת האשפוז יש פגישה עם כל הצוות המטפל (כל אחד בנפרד), כאשר בכל אחת מהפגישות מתבצעת היכרות והתאמה של תפריט דיאטני. במהלך השבוע ישנן ארוחות מסודרות- בשעות קבועות (אין לאחר או לא להגיע לארוחות) עם כל מטופלי המחלקה (בחלוקה לשתי קבוצות בדרך כלל בגלל ריבוי המטופלים). לאחר כל ארוחה ישנה השגחה על המטופלים במשך שעתיים (חדר זה נקרא בשפת המטופלים- חדר השגחה)- ההשגחה נעשית במטרה לוודא שהמטופלות לא מבצעות פעולות כלשהן המנוגדות לכללי הטיפול- כדוגמת הקאות וכו'... חשוב לציין שחדר זה מאובזר במחשבים, טלוויזיה וכו'- כך שזה לא רע כמו שזה נשמע... לעיתים גם מתקיימות הפגישות הקבוצתיות במהלך זמן ההשגחה. לכל אחת ואחד מהמטופלים יש חדר (אשר בדרך כלל נחלק בין מספר מטופלים) שכולל מיטה, שידה, וארון אחסון. בנוגע לפגישות הקבוצתיות- אלה מן קבוצות תמיכה, הנושאים שלהם מגוונים ומטרתן להעלות קשיי התמודדות ומציאת פתרונות להתמודדות יעילה עם הקשיים, שיתוף התחושות והרגשות העולים במהלך הטיפול, וכן ישנן פגישות המוקדשות למתן מידע אינפורמטיבי על המחלה, על תזונה נכונה ופעילות גופנית נכונה. מלבד קבוצות התמיכה ישנן שעות חוגים. החוגים מגוונים ומשתנים מעת לעת. בתקופתי היו חוגים של אומנות, תרפיה בתנועה ופעילות גופנית. הבנתי שמאז נוספו חוגים נוספים כמו תרפיה בצילום, דרמה וכו'... בסך הכל- האשפוז משרת את המטרה הראשונית והיא מתן השליטה על התזונה למטפלים מומחים, שכן המטופלים די איבדו שליטה על העניין. אני חושבת שראוי לציין שהטיפול אכן סייע לי באופן ראשוני באמצעות העלאת משקלי למשקל תקין ונתן לי כלים להתמודדות המשכית. עם זאת, אינני חושבת שלאחר האשפוז כלים אלה והמעקבים שנערכים במסגרת המחלקה מספקים- זוהי דעתי האישית בלבד ואני חושבת שזה מאוד אינדיבידואלי. לכן, אני אישית ממליצה להמשיך בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי בהתאם לצורך. אני השתמשתי בטיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגנטיבי שסייע לי בצורה יוצאת מן הכלל. אם יש לך צורך במידע נוסף, ניתן לשלוח לי תגובות נוספות פה (או במייל) :) המון המון המון בהצלחה!!!!!!! (מחזיקה אצבעות שזה יצליח)

03/10/2012 | 07:42 | מאת: שי

הילדה שלי כנראה סובלת מבולמיה אנורקסיה, אני לא בטוח מה הצעד הבא, פסיכולוגית או דיאטיקנית או שניהם, בכל מקרה אשמח לקבל המלצות על תותחים / יות בעניין שי