עזרה דחופה!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

21/09/2011 | 09:33 | מאת: אחות מודאגת

שלום, אני צריכה עזרה דחופה!אני עובדת עצות! אחותי שמנמנה מטבעה. לפני כ-7 שנים היא חלתה באנורקסיה והייתה אפילו מאושפזת למספר חודשים.המצב היה בקנטים היא הייתה נראית זוועה וכל המשפחה סבלה. אבל ב"ה היא עברה את זה, השמינה, חזרה לחייך ולאכול! הכל היה טוב עד עכשיו. בשנה האחרונה היא השמינה (יחסית הרבה- אבל זה לא שהיא ענקית!) והיא החליטה לעשות דיאטה. כולנו חשבנו שזה מאחורינו ואפילו קצת עודדדנו אותה. הבעיה שהיא ממש לא אוכלת! דיברנו על זה כל המשפחה והגענו למסקנה שאנחנו פשוט מודאגים שהיא חוזרת לזה. בנוסף, יש לה אותם תסמינים כמו אז- היא "חולה" ובגלל זה היא לא אוכלת, היא לא רעבה (השעה 2 בצהריים ולא אכלה כלום!!) ועוד. השאלה שלי, בתור אחות (קטנה) מה עושים?! האם מדברים איתה על זה ישירות?האם בעקיפין? האם להכריח אותה לאכול כל הזמן או להתעלם? אני נורא נורא פוחדת!!! בקשה תעזרו לי! תודה מראש=]

01/10/2011 | 20:22 | מאת:

אחות יקרה ודואגת, אין ספק שיש לך באמת סיבה מוצדקת לדאגה. אחותך חזרה שוב למקום בו היא היתה בעבר- למחלה. אין לך מה לדבר איתה על הבעיה כי היא תכחיש וזה חלק מהמחלה. אין לך מה להכריח אותה לאכול כי זה מלחמה שלא מובילה לשום מקום נהפוך הוא היא יוצרת התנגדות גדולה יותר ואחותך תתפוס מרחק כי הם שונאים שמדברים איתם על המחלה או על האוכל. הפחד שלך מוצדק אבל אחותך חייבת לקבל עזרה מקצועית ומהר. אתם צריכים להבין שאתם בני משפחתה תפקידכם לתמוך ולאהוב שהיא תדע שתמיד יש לה על מי להישען בשעות הקשות אך מי שצריך לטפל בה זה אנשים שיש להם כלים לטפל בהפרעות אכילה וזה המקצוע שלהם. הם יודעים איך לעשות זאת ואיך לגשת לבעייה וייתכן ואם זה יהיה מטפל טוב אחותך תשתף פעולה ותצא מהמחלה. אל תראי הכל שחור יש אור בקצה המנהרה, אפשר לצאת מזה לתמיד רק צריך לקבל את הכלים הנכונים.