תקופות של רעב

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

24/08/2011 | 10:12 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 15 ויש לי תקופות של תאבון מוגבר ושל חוסר תאבון. מה לעשות? אולי התזונה שלי לא נכונה?

25/08/2011 | 17:27 | מאת: נעמה

שחכתי להוסיף- אני נמוכה ורזה ואף פעם לא חשבתי יותר מדי על אוכל, רק שהשנה היתה לי תקופה של רעב וקצת השמנתי ואח"כ היתה תקופה של חוסר תאבון, לא הרגשתי צורך לאכול אפילו שממש לא חשבתי על לרדת במשקל ותמיד כשהייתי רעבה אכלתי,ועכשיו אני עוד פעם נורא רעבה ואני לא יודעת איך לשמור על האיזון בין לספק לגוף שלי את מה שהוא צריך ובין לא לאכול יותר מדי. תודה מראש!

26/08/2011 | 00:32 | מאת:

את בתקופה שאת גדלה ולכן לעיתים הגוף דורש יותר אוכל ולעיתים פחות גם אדם רגיל יש לו תקופות של חוסר תאבון מכל מיני סיבות או תקופות שאוכל יותר. גיל ההתבגרות וגיל הגדילה בגלל השינויים וההורמונים צורך יותר וחילוף החומרים בו משתנה מפעם לפעם. לכי לדיאטנית שתתן לך אולי תוספי מזון ודברים שגורמים לתאבון. אני מקווה שאת לא מתעסקת יותר מדי סביב האוכל והוא מנהל אותך במקום שאת תנהלי אותו. פני לעזרה אם דברים לא מסתדרים ולכי לרופא משפחה לעשות בדיקות.