בני בן השנתיים וחודשיים אוכל רק שטויות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

31/07/2011 | 11:10 | מאת: תומר

שלום רב. בני בן השנתיים וחודשיים לא מוכן לאכול אוכל מזין ואוכל מעט שטויות.ילדינו נשקל בטיפת חלב ושוקל 12 קילו(הוא לא גבוה אבל גם ההורים שלו לא גבוהים). עד לפני חודשיים אכל הכל (פרט לגבינות) בצורה יפה. מיזה חודשיים הילד אוכל בעיקר שטויות ,גלידה ,עוגות (כשיש) שותה שוקו אבל לא בכמות גדולה.לילד יש אחות בת שמונה חודשים שאוכלת מאד יפה. לפעמים כשאנחנו מבקשים ממנו מספר פעמים או הולכים אחריו עם הצלחת הוא עושה טובה ולוקח כמה ביסים. (לפני כ 5 חודשים) עברנו לעיר אחרת אבל השינוי היה רק חודשיים- שלושה אחרי. גם בגן הילדים הוא בקושי אוכל, אבל מאד אוהב ללכת לגן. אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה- אב שדואג

06/08/2011 | 14:10 | מאת:

אב דואג ויקר- הולדת אחות חדשה וכמובן מעבר דירה יכולים בהחלט לגרום זעזוע לילד קטן שקשה לו לקבל את השינויים והאוכל הוא חלק מהתגובה שלו. אל תלחמו איתו בנושא האוכל כי המלחמה תהפוך בסוף להפרעת אכילה אבל כן כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ולשמוע את חוות דעתו בנושא. אל תעשו מהאוכל אישו כי כשעושים מהאוכל אישו הוא הופך בסוף למלחמה של הילד בהורים וילדים הם עם מאוד חכם ומתוחכם אין ספק שהילד כבר קלט שאוכל היא נקודה רגישה אצל אמא ואבא ולכן אפשר לנצל זאת לטובתו ושוב נא לכו לייעוץ אצל רופא משפחה או בתחנה לאם ולילד.