שוב חוזרת לזה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

28/07/2011 | 16:20 | מאת: א.א.

אני בת 24 בתחילת גיל ההתבגרות העלתי במשקל, קבלתי הרבה הערות על זה ובגיל 14 הבנתי שאם האויב שלי זה אוכל אז אני אפסיק לאכול זה היה קל, קל מדי, המשקל יורד ואני עדיין מרגישה טוב ואז התחלתי לאכול ולהקיא. ואז החלטתי שאני חוזרת לחיים מלאים וחזרתי לאכול מסודר באיזשהו שלב העלתי קצת יותר ממה שרציתי אז שוב הפסקתי לאכול, ככה חצי שנה בקושי נגעתי באוכל והיה לי ממש טוב. בגיל 20 התחילו לי תופעות מוזרות והייתי בטוחה שהרסתי את הגוף שלי, אחרי בירורים מסתבר שיש לי מחלה כרונית במעיים שלא הוכח שיש לה קשר לזה. באותו שלב אמרתי לעצמי שאני מפסיקה לשחק עם הגוף שלי ואני מעדיפה לאכול כמה שיותר בריא ולשמור על משקל בריא מלשחק עם הגוף שלי. בעקבות המחלה התחלתי לקחת סטרואידים תקופה מסוימת ומאז לא הצלחתי לרדת, ההפך מאז בשנתיים האחרונות העלתי 10 קילו. כשפניתי לדיאטנים הם אמרו לי שאני אוכלת יותר מדי (כשבפועל אכלתי ארוחת בוקר, וארוחה של אחרי הצהריים כדי לא לאכול בערב) ואז לאט לאט זה החל לחלחל שוב, שוב המזון הוא האויב שלי ובשבועות האחרונים קצת חליתי וירד לי התיאבון משמעותית, כשהפסקתי עם ארוחות מסודרות ולאכול מזונות שהם בעיקר דיאט קולה, קצת טונה עם מים אני רואה ירידה אני חושבת שאני חוזרת לזה חשבתי שאני הרבה מעבר לזה ושזה לא יחזור אבל הנה זה חזר אני כל כך נהנת מהירידה שאני מחפשת איפה עוד לקצץ באוכל האם זה אף פעם לא ירפה ממני עד הסוף? בעצם מבחינתי אין דבר כזה דיאטה מסודרת כי זה ממש יותר מדי לגוף מסתבר, לא לאכול כמעט זה ממש מספיק לגוף שלי מה הולך פה?

31/07/2011 | 00:30 | מאת:

את שואלת מה קורה פה ואני עונה האם התשובה לא בתוך השאלה? את בוודאי יודעת שאת במצב חמור ויש לך הפרעת אכילה שדורשת טיפול ומהר. לכי טפלי בשורש הבעיה ותפתרי את הבעיות והפחדים שמהם את בורחת כי אם לא תתמודדי הם לא ייעלמו מאליהם. חשוב שתקבלי טיפול טוב כדי לצאת מזה אחת ולתמיד.