לא רעב

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

27/07/2011 | 14:36 | מאת: שקד

היי, שמי שקד. אני ב-16 כרגע ויש לי בעיה שתאמת, אני חיי איתה כבר הרבה מאוד שנים. אני פשוט לא רעב. מהלך היום שלי הוא לא בעל פעולות אקטיביות רבות כגון ספורט בשל בעיה שיש לי (אין צורך לפרט עלה), ולכן אני יכול להבין שהגוף שלי לא צורך אוכל כי אני לא מתעמץ הרבה. אבל בכל זאת.. אין לי תחושת רעב! ואם יש לי היא מאוד קצרה ואם אני לא אוכל באותו הרגע זה נגמר. אני מנסה לעלץ את עצמי לאכול אבל זה פשוט לא הולך המבטן שלי מרגישה מפוצצת עד הסוף כבר בהתחלת הארוחה. יש משהו לעשות בנידון?? זה גיל של התבגרות ולא לאכול בזמן הזה,זה רעיון רע. ד"א אני תת משקל.

28/07/2011 | 00:54 | מאת:

שקד הפתרון הראשוני שאציע לך הוא ללכת לשיחות למשיהו שמטפל בהפרעות אכילה כדי לבדוק מניין נובעת הבעיה שכן זה לא נורמלי שבן אדם לא אוכל כלום למשך תקופה ארוכה. יש לבדוק את שורש הבעיה ולהתמודד עם הפחדים והקשיים שמהם אתה בורח. דבר שני אני מציעה במקביל לפנות לרופא אך נראה לי שהבעיה יותר פסיכוסומטית מאשר רפואית אך רצוי להתייעץ גם עם רופא משפחה שיבדוק וייתן לך לעשות בדיקות מקיפות. אל תזניח.