בולמיה (?)

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

23/04/2011 | 01:06 | מאת: אורטל

היי. הבעייה שלי התחילה לפני כמעט שנה.הדברים היו נראים בהתחלה תחת שליטה,ועם הזמן הכל רק הלך והחמיר .. מהקאה של פעם בשבוע זה הפך לפעם ביום,ומפעם ליום לכמה פעמים ביום.הבעייה הזו גרמה לי לעזוב את כל מה שאהבתי,ולהתבודד מכל הסביבה. לאחרונה התחלתי טיפול פסיכולוגי אבל החלטתי לוותר כי אני לא רוצה להגדיר את הבעייה שלי כבולמיה,ישיבה מול פסיכולוג רק גורמת לי להרגיש שאני בעייתית,משוגעת. הייתי רוצה לחזור לחיים הנורמלים,והגיוס שלי מתקרב.כשאני חושבת על החזרה לחיים הנורמלים יש בי ניצוץ של תקווה אבל אני לא מצליחה למצוא את הדברים שעושים לי טוב בחיים כדי להתגבר עלזה. כל דבר בחיים איבד טעם,ולמרות שהבעייה התחילה לפני זמן לא ארוך,הגעתי למצב שהדבר היחיד שאני עושה ברוב שעות היום זה לישון או להתבודד בחדר. עיזרי לי....

27/04/2011 | 22:47 | מאת: אורלי פוקס

היי יקירתי את לא משוגעת חלילה וחס את חולה. בולמיה היא מחלה ככל המחלות לא פחות גרועה מסרטן שלא עלינו ומחלות אחרות נוראיות. את קודם כל חייבת ללכת לטיפול ולקבל החלטה האם את בכלל רוצה לחיות ולהחלים או להיות ולבלות כל היום בשירותים ולבזבז זמן על המחלה הארורה. ללא טיפול פסיכולוגי לא תחלימי ושוב לא את לא פסיכית אלא חולה. את חייבת לטפל בשיחות ולטפל בשורש הבעיה ולהתמודד איתה ולא לברוח ממנה ורק אחרי שתסתכלי לבעיה ולפחד בעיניים תוכלי להתגבר ולצאת משם. תני לזה צאנס זה שווה.

29/04/2011 | 18:57 | מאת: אורית

אורטל היקרה, אני כ"כ מבינה ללביך, גם אני הייתי שנים בולימית ונרפאתי, כיום אני בת 42 נשואה עם 3 ילדים מקסימים, אפשר לצאת מזה, אל תוותרי לעצמך, אם תרצי לדבר איתי כתבי לי למייל ואשמח לעזור לך [email protected]

02/05/2011 | 23:46 | מאת: יונית

היי, למה שלא תנסי טיפול CBT . הוא קצת שונה מישיבה סתם כמו פסיכולוג כמו שאת קוראת לזה וזה טיפול יעיל וקצר כך שזה מה שאת צריכה לפני גיוס... הקאות זה הורס את השיניים בגלל החומציות..אל תהרסי לעצמך את הגוף והנפש מגיל צעיר. תטפלי בעצמך זה לא בושה..גם אני עברתי טיפול זה בסדר...

04/05/2011 | 01:18 | מאת: אורטל

אורלי,תודה רבה לך על התמיכה .. וגם אורית! יונית,תוכלי קצת יותר לפרט לי על הטיפול?איך זה קורה אם זאת לא ישיבה רגילה מול פסיכולוג?ואיפה מטפלים בצורה כזאת?