בבקשה, עזרו לי להציל את אחותי!!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

07/04/2011 | 14:37 | מאת: גאלה

שמי גאלה, בת 24 מחיפה. אחותי התאומה היא בולמית קשה. ההפרעה התפרצה בסביבות גיל 16 והחמרה במצבה החלה בסביבות גיל 20. כשמונה שנים שאחותי מקיאה כל יום ומתוכם כארבע שנים שהיא מקיאה בין 5-10 פעמים ביום.מעט אני יודעת על הנעשה בארץ בנידון. אני יודעת שמדינת ישראל לא רואה את ההפרעה הזו כמחלה ויותר חמור, במדינת ישראל אדם בגיר הסובל מהפרעת אכילה מופקד בידי הגורל כי אין חוק המאפשר אשפוז בכפיה לאנשים אלו בטענה שאנשים אלו בוחרים בצלילות לעשות זאת לעצמם ובנוסף כיוון שנשענים על טענה נפוצה ונכונה למקרים מסויימים בהם אדם אשר לא רוצה לעזור לעצמו- איש אינו יכול לעזור לו. הטעות הראשונה היא ששום אדם צלול ובריא לא היה מעולל דבר כזה לגופו והטעות השניה היא שאנשים הנמצאים במצבים האלה אינם יכולים לרצות לקבל עזרה- המחלה משתקת את ההגיון. מה ההבדל בין אדם שמנסה להתאבד לאדם שמרעיב את עצמו למוות או מקיא כמה פעמים ביום מידי יוםבעיני אין שום הבדל.. אני חושבת שהפרעות אכילה בימינו הן כלכך נפוצות עד כדי כך שהן יכולות לזכות בהגדרה של "בעיה חברתית". אני לא רוצה לאבד את אחותי, אבל לצערי- כמו שהמצב נראה כיום אחותי עלולה למות לפני גיל 30. אני יודעת, שכמו המשפחה שלי, יש עוד המוני משפחות חסרות אונים. אני רוצה להאבק. רק שאני יודעת שלבד לא אצליח. אני מאמינה שאם נעורר מספיק רעש- ניתן יהיה להכניס את התקשורת לתמונה ודרכם ניתן יהיה להכניס מודעות בקרב הציבור ועם מספיק תמיכה אני בטוחה שניתן יהיה להכנס לחקיקה. בבקשה, תעזרו לי להציל את אחותי, להציל את אחותכם, או אחיכם, ביתכם או בניכם, חברתיכם או חבריכם..בבקשה, עזרו לי..

07/04/2011 | 14:42 | מאת: גאלה

אגב, אחותי השתתפה כבר בקבוצה טיפולית ברמב?ם, אושפזה עצמה בבי?ח תל השומר במחלקה להפרעות אכילה אך ביה?ח שיחרר אותה לבקשתה כעבור שלושה ימים כיוון שאין באפשרותו להחזיק בגירה בניגוד לרצונה. ניסינו טיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי- אך לצערי, ברגע שאחותי מבינה שטיפול משמעו סכנה למראה החטוב שלה היא בורחת..

10/04/2011 | 22:09 | מאת: סוזן

גם אני התחלתי עם הקאות קצת לפני גיל 16.. אני מקרה דומה כמו אחותך, ולפי מה שאת אומרת את גורמת לי לחשוב אולי גם אני יתדרדר בגיל 20.. את מפחידה אותי!! אני מפנטזת שעד גיל 20 אני בטוח יפסיק להקיא, אבל בינתיים אני לא מפסיקה

11/04/2011 | 07:14 | מאת: גאלה- לסוזן

סוזן יקרה!!! את לא תפסיקי להקיא עד שלא תחליטי להפסיק. אחותי חייה עם התחושה ש?עד היומולדת הבאה אפסיק להקיא? כבר שנים. הפסיק לה המחזור, יש לה בעיות מעיים מטורפות, הבלוטות בצוואר נפוחות לה כל הזמן, נושר לה השיער..זה אמיתי סוזן..!!! הדברים האלה באמת קורים..הסרט הזה ש?מחר יהיה יותר טוב? לא באמת עובד אלא אם את מחליטה ש?היום יהיה יותר טוב?. עכשיו, הרגע הזה בדיוק שאת נמצאת בו ממש ממש עכשיו, לא יחזור. ואם את לא תנסי להפוך אותו למשהו טוב עבורך, כרגע, איש לו יוכל. תגידי, בת כמה את? מישהו יודע עליך או שאת שומרת הכל לעצמך? מה לגבי טיפול? זו אפשרות שאת שוקלת?

14/04/2011 | 00:57 | מאת:

גאלה יקרה אני כואבת את כאבך אני מבינה כמה קשה לראות את היקר לך מאבד את עצמו לרזון ולאבדון וכל זה על מה ובשביל מה. הרבה אנשים ניסו להקים רעש ועושים למען הנושא אך פה במדינה סתומים ואטומים עד שמישהו מהממשלה לא יכווה ברותחין בעצמו עם מישהו קרוב אליו לא יתעוררו פה. אם יש לך רעיון לעשייה אשמח להיות לך לעזר ובינתיים מחזקת ושולחת לך חיבוק גדול. ואם את צריכה תפני אלי תמיד 052-3387519 אני פה בשבילך מתי שאת צריכה להתייעץ לשאול ולפרוק דברים וכאב מהלב.אני יודעת שזה קשה ולא קל.

07/08/2011 | 14:19 | מאת: יהודית באומן

אני איתך בואי נקים זעקה גדולה בקרב הביוקרטיה נעמוד מול משרד הבריאות נבקש שיפתחו מרכזי הפרעות אכילה הבת שלי קורסת באותו מידה שאחותך בואו יחדיו איתי להפגנה

07/08/2011 | 17:18 | מאת: גאלה

היי יהודית..! זה מספר הפלאפון שלי 0549983709, אשמח אם תצרי איתי קשר ונחשוב יחד מה אפשר לעשות. שבוע קל ורגוע, גאלה.