איך אני עוזרת לה בלי לפגוע בה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

03/02/2011 | 01:40 | מאת: לילי

יש לי חברה קרובה מאוד (בת 19-20) שסובלת מהפרעות אכילה. היא מודעת לזה ומצד אחד זה מפריע לה (אחרת היא לא הייתה מספרת לי) אבל מצד שני היא אומרת שהיא לא רוצה לטפל בזה, היא שונאת את הגוף שלה ואת החיים שלה. אני לא רוצה להפר את האמון שלה ולהביא איש מקצוע (אני החברה הקרובה היחידה שלה, ואם אבגוד באמון שלה היא תהיה לגמרי לבד), ומצד שני אני מאוד דואגת לה ומעבר ללדבר איתה ולהקשיב לה, ולהיות איתה כשהיא מסכימה שיראו אותה, אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות. נקודה נוספת שהיא אולי חשובה: זאת לא הפעם הראשונה שהיא סובלת מהפרעות אכילה. זה כבר קרה בעבר, ואז היא הצליחה להגיע להסכם עם הדיאטנית שלה לגבי תפריט קבוע (למרות שגם אז היא הייתה מקצצת בכמויות). בכל אופן - אני מאוד דואגת לה ונואשת לעזור. מישהו יכול בבקשה לייעץ לי??

10/02/2011 | 12:39 | מאת:

לילי יקרה את צריכה להבין שהאוכל היא רק התוצאה הסופית של המחלה שמתחילה הרבה לפני מכל מיני סיבות. החשוב העיקירי שצריך לטפל בו זה הנפש שלא נמצאת במצב טוב וברגע שהנפש תהיה במצב טוב גם הגוף יהיה בריא ויחזור לעצמו. את כחברה לא יכולה הרבה לעזור לחברתך מלבד להעצים את הדברים הטובים שבה ותנסי לא לדבר איתה על אוכל ולא להטיף לה כי תשיגי תוצאות הפוכות ממה שתרצי היא פשוט תתרחק ממך ותתנגד לך. נסי לערב את משפחתה בסיפור. את מצידך מלבד להעצים את חייבת להיות חברה טובה ולתת לה כתף שתדע שאת תמיד בשבילה. גם הגיל שלה קצת בעייתי לא ניתן לכפות עליה דברים ובכוח זה לא יילך. נסי להציע לה אולי ללכת לשיחות מבלי להזכיר הפרעות אכילה. שיחות יכולות בהחלט לעזור ולפתור בעיות. ייתכן וזה מה שבהמלט סביר שישנם דברים המעיקים עליה ובגללם נכנסה למקום הזה של הפרעות אכילה. נסי לשכנע אותה ולהסביר לה שזהיכול לעזור לה לפרוק מצוקות מליבה.