חשש להפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

08/11/2010 | 12:44 | מאת: הילה

שלום! מדובר באחותי בת ה 16 , זימנו את אמא שלי לשיחה בבית הספר בעקבות "הלשנה" של חברתה של אחותי, היא אמרה שהיא סיפרה לה שהיא מקיאה כל מה שהיא אוכלת. בשיחה אני הייתי יחד עם אמא שלי ואחותי, כמובן שהיא הכחישה הכל ואמרה שזה סתם שקר. -יכול להיות שאחותי זקוקה לתשומת לב וסיפרה זאת לחברתה למרות שאינה מקיאה. אבל יכול להיות מאוד שזה אכן נכון, בבית הספר המליצו ללכת לאבחון, האם יש דבר כזה? מקום שיכול לשלול אפשרות של הפרעה קיימת רק מתוך שיחה? מה עליי לעשות??? איך אוכל לעזור לאחותי?? תודה רבה על עזרתכם..

09/11/2010 | 20:43 | מאת:

אין לי ספק שאחותך נמצאת במצוקה וצריכה עזרה פסיכולוגית (שיחות) כי משהו גורם לה להתנהגות מסויימת כל הכבוד לחברה שבאה ודיווחה ולא שמרה זאת בליבה אתם צריכים להודות לה מיליון פעם ולו בשל הספק הקטן ביותר שאחותך אולי כן חולה והיא זו שהצילה את חייה. ההכחשה והשקרים הם חלק בלתי נפרד מהפרעות אכילה הם בנות חכמות ומתוכמות ואלופות בשקרים והכחשות ולכן היא לא תודה שהיא חולה כי מעטות הבנות שיגידו שאכן הם חולות. יש מקומות בקהילה שמטפלות בהפרעות אכילה צריך להגיע אליהן דרך רופאת המשפחה שתמליץ ואפשר על סמך בדיקות ושיחות איתה לאבחן אם היא בעלת הפרעת אכילה.במקרה של בולמיה (הקאות) קשה יותר לאבחן ולזהות כי הן לא תמיד רזות כמו האנורקסיות.

09/11/2010 | 22:24 | מאת: הילה