מרגישה שאני משתגעת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

03/09/2010 | 21:25 | מאת: א.ב

אורלי שלום, אני בת 23 ואני סובלת מבולמיה ולסירוגין מאנורקסיה כבר 6 שנים.עם הזמן הבנתי שהבעיה נובעת מכל מיני שינויים סביבתיים וחברתיים. לדוגמא, אם קורה משהוא בעבודה אני נשברת נכנסת לסוג של דיכאון לא איכפת לי מכלום וככה אני נאבדת בסופר בין המדפים קונה מלא שטויות ומתרוקנת בבית. ההסתרה של העניין של הריקון נהפכה לסוג של אומנות. התמודדות עם ההפרעות אכילה האלה מכניס אותי פעמים רבות לדיכאונות, ויש ימים שלמים שאני הולכת שבורה. החלטתי בשלב מסויים לספר להוריי (אני לא גרה כבר 4 שנים בבית). הם לא מבינים אותי וחושבים שאני עושה את זה דווקא. אמא שלי גם זורקת לי כל פעם הערות כמו "לא פלא שכל פעם זורקים אותך כולם יודעים שאת הולכת ומקיאה כל היום" ואז אני נשברת לחלוטיןמקיאה עוד יותר ונכנסת לדיכאון. סיפרתי גם לכמה חברים כי הייתי חייבת להוציא את זה החוצה אבל אף אחד לא יכול באמת לעזור לי. אני לא אוכלת ימים שלמים ואז ברגע אחד הכל נשבר ואני "מתפוצצת" ומקיאה. אני לא מוכנה להכניס את עצמי לאישפוז (סיפרו לי שיש כזה בתל השומר).ההתנהגות האובססיבית סביב האוכל מנקרת בליבי, בראשי באני הפנימי שלי. בבקשה זה הורס לי את החיים אני צריכה עזרה כדי לעזור לעצמי..... מה לעשות?

05/09/2010 | 00:43 | מאת:

יקירה ברור לי לחלוטין שהגיעו מים עד נפש ומצבך בלתי נסבל ויצא מכלל שליטה. הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך שלפני אישפוז יש עוד דברים שאפשר לעשות. אישפוז זה ברירת מחדל אחרונה. דבר ראשון את חייבת לקבל החלטה שדי נמאס לך במקום הזה ואת רוצה ומוכנה לעשות שינוי ובכנות לא בכאילו ולקבל טיפול ולשתף פעולה גם אם הדרך לא תהיה קלה כי לצאת מהתהום הזו זה לא הוקוס פוקוס ביום אחד וצריך שיתוף פעולה מלא שלך. ברגע שתקבלי החלטה כזו את חייבת לקחת את עצמך לטיפול בשיחות אצל מישהו שמומחה בהפרעות אכילה ולהתחיל להפסיק לברוח מדברים אלא ללמוד להתמודד עם בעיות קשיים ופחדים ולא לברוח מהם. לטפל בשורש הבעיה שממנה התחיל הכל ולהבין למה הכל התחיל ואז דרך זה ללמוד לאט לקבל ולאהוב את עצמך מחדש. ברגע שתביאי עצמך למקום הנכון מבחינת עצמך תראי שהכל ייעלם כלא היה. אני יכולה להמליץ לך על נורית שגרה בכפר סבא וטיפלה בבתי. היא מדהימה ומצליחה לעזור להרבה מקרים כמו שלך.נורית היתה בעצמה חולה בהפרעת אכילה עד גיל כמעט 40 ולכן מעבר ללמידה של שנים היא בעלת ניסיון אישי במחלה וזה מה שנקרא אין חכם כבעל ניסיון והיא מכירה את הנושא מלפני ולפנים. הטלפון שלה 09-7454950. קומי קבלי החלטה ועשי שינוי די צאי מהמעגל הזה חבל על החיים שלך שמתבזבזים עשי זאת למען עצמך ולא למען אף אחד אחר.