בת 14 - הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

15/08/2010 | 08:34 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בתי בת 14, גובהה 1.55 מ' ומשקלה בין 75 ל-80 (היא לא מוכנה להישקל בנוכחותנו). בעיית ההשמנה התחילה בסביבות גיל 6, מעט אחרי הגירושים, מאז היא רק עולה ועולה וזה מדאיג אותנו מאוד, ברמה כזאת שאני לפחות כבר בדיכאון מזה, אני מתהלכת עצובה רוב הזמן. אין לה כמעט חברות והחופש מבחינתי הוא האוייב שלה! אין בבית חטיפים, עוגות ו/או דברים מיותרים, אך היא מספיק גדולה והיא יוצרת יש מאין.. מספיק שיש חומרי גלם בבית. מדי פעם אני מוצאת בפח שלה כל מיני אריזות ריקות של מזון שאין לי מושג מהיכן היה לה כסף לקנות. השבוע מצאתי קופסא גדולה של ממרח שוקולד השחר!! כשאני משוחחת איתה היא אומרת שאין לה שליטה, ואני מאמינה לה, ואח"כ היא מרגישה רע שאכלה. היא גם ניסתה דיאטה מס' פעמים ואפילו ירדה מעט, אבל היא מתייאשת מהר, זה קשה לה מדי. לצערי, היא לא מוכנה ללכת למכון כושר ו/או לחוג ספורט כלשהו, לא מוכנה להצטרף לקבוצת שומרי משקל ולא מסכימה לקבל עזרה מאיש מקצוע, זאת לאחר מס' סדרות טיפולים שעשינו כבר בעבר. אני מיואשת, עצובה ומודאגת ובעיניי זה בבחינת "הצילו"!!! מה עושים?? בבקשה עזרה! בתודה מראש, אמא.

21/08/2010 | 11:19 | מאת:

אמא יקרה שתינו יודעות שהאוכל היא רק תוצאה ולא הבעיה העיקרית. קחי את בתך לטיפול בשיחות הבעיה היא הנפש שאינה במקום הנכון. האוכל מהווה עבור בתך בריחה ומקום לנחמה. בתך לא רוצה להתמודד עם פחדים ודברים מעיקים והיא נמצאת במקום שנקרא בשפה המקצועית "אזור הנוחות" במקום להתמודד היא בורחת ומוצאת באוכל פורקן ונחמה. קחי אותה לשיחות ותראי שכשהבעיות ייפתרו והנפש תהיה במקום הנכון לא תהיה בריחה לאוכל והמשקל גם יירד מעצמו.