שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

20/05/2010 | 18:47 | מאת: שרלי

בעלי כבן 27 סובל מעודף משקל הוא גבוה 193 ומשקלו כ102 לאחר ירידה של 22 קילו מגופו הוא אוכל בצורה כפייתי כול היום אוכל ואוכל בצורה מחרידה וזה מגעיל אותי הגישה שלו לאוכל והצורה בכלל החזרתי שלו לאוכל אוכל וסובל מהתקפי רעב תמדים מה עלי לעשות מבלי להעליב אותו אני ניגעלת לשבת לידו בשולחן ולאוכל ואני מוצאת את עצמי כול הזמן מבקרת אותה על צורת האכילה שלו שהוא מסייים בשניה מתנהג כאילו אוכל רק שלו וכאילו לא ישאר יותר אף פעם אוכל מה עלי לעשות.??? וחוץ מזה איך לא מעבירים לילד גישה כזו כייתי לאוכל .?? ואיך גורמים לכך שלא יהיה בנינו פיצוצים על אף המצב הגועלי הזה.? תודה

22/05/2010 | 23:44 | מאת: אורלי פוקס

אין ספק שבעלך סובל מאכילת יתר כפייתית שזה סוג של הפרעת אכילה- והטיפול הוא פשוט טיפול בשיחות כדי לבדוק ממה הוא בורח ולמה הוא מוצא נחמה באוכל או ממה הוא מסתתר- אין ספק שהאכילה לא באה סתם אלא באה ממקום מסוים של מצוקה- במקום להגעל ממנו נסי לדבר איתו לא בריב ולהציע לו ללכת לטיפול כדי לברר ולדבר על דברים שמעיקים לו ואין לי ספק שיש המון כאלה כנראה כי לא סתם הוא בורח לאוכל. ילד שרואה דבר כזה נבהל ועלול גם ליצור אצלו איזה תסביך ולכן עדיף להתייעץ עם מישהו איך להסביר לילד גישה לאוכל- ותזונה נכונה מבלי לעורר דברים ולגרום לילד תסביכים כתוצאה מכך. וכמובן לא לפגוע ולרדת על בעלך בנוכחות הילד זה לא תורם

23/05/2010 | 14:29 | מאת: דינדין

ראשית, כמה הבהרות? תמיד הוא היה ככה ? כשהכרתם? אהב אוכל? אוכל היה ההנאה הכי גדולה שלו? כי אדם לא פתאום נהייה "חייתי" כמו שאת מתארת כנגעלת וכו' אולי משהו אצלך השתנה בגישה כלפיו..נכון והמראה משפיע גם אני מעירה לבעלי שהוא אוכל כאילו אין מחר ואין עוד אנשים בבית אבל אני מבהירה לו שזה לא בריא כרס כזו של "אישה בהריון" וזה מפתח כל מיני מחלות..וכן זה גם דוחה..אבל זה עטוף בנשיקה והמון אהבה כי הוא בעלי והוא יקר לי ואין לי בעולם דבר חשוב מלבדו ומלבד משפחתי..ולא הייתי רוצה לפגוע לו אלא להבהיר לו שיבין שזה מדאגה ואהבה.. דברים שבאים מהלה נכנסים אל הלב אבל שעוקצים זה לא חודר את חומות הלב להיפך עושים דודוקא! אולי עובר עליו משהו? מה השתנה אצלו? אצלכם? ואולי תציעי לו עזרה קבוצתית שזה מאוד עוזר להישאר במסגרת..ולחזור ולשקם חיים ביחד! לאישה ניתנה "בינה" יתרה את יכולה להגיע אלנו במיליון דרכים את מכירה אותו הכי טוב ויודעת מה הוא אוהב ואיך להגיע לללב שלו ..תפעלי בחוכמה ומתוך אהבה אלא אם כן..את סולדת ממנו בכלל והאם זה רק בגלל המראה שלו או צורת האכילה? דברי איתי אשמח לעזור לך..אני מאמינה בכוח שלך לשנות אותו ואם תראי לו אהבה הוא יעשה זאת גם באהבה גדולה ותעלו ביחד על דרך המלך! דינדין