ירידה במצב הגופני

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

02/08/2009 | 14:50 | מאת: אילת חן

אני בת 20 והייתי בעבר מאושפזת במח' להפרעות אכילה פעמיים בשנתיים האחרונות - ואני לא מצליחה להעזר לתקופת זמן ארוכה - לפני מס' ימים ירד לי האשלגן ל2.5 והייתי מאושפזת במח' פנימית וכבר התחילו לראות שינויים בא.ק.ג ואמרו לי שהייתי בסכנת חיים ממש - והציעו לי אשפוז נוסף במח' להפרעות אכילה - ואני לא מוכנה. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי - אני ממש מיואשת..........

02/08/2009 | 17:56 | מאת: ?

בואי נתחיל בשאלה - מה את מוכנה לעשות כדי לעזור לעצמך? את חושבת שתוכלי להסתדר עם טיפול מרפאתי? מה לגבי אשפוז יום? קצת קשה לי להציע פתרונות בלי לדעת יותר פרטים... אבל דבר אחד בטוח - אל תשארי לבד... אל תוותרי על טיפול... אני יודעת שלא פשוט להתאשפז, אבל כשמגיעים לאשפוז עם רצון כן ואמיתי להחלים - האשפוז יכול לחולל פלאים. נכון, עבודה קשה - אבל בסוף היא משתלמת. ויש הרבה סיפורי הצלחה...תאמיני לי... בואי ספרי עוד קצת על עצמך וננסה לחשוב יחד... -חיבוק-

04/08/2009 | 12:52 | מאת: אורלי פוקס

איילת יקרה את צריכה טיפול לנפש במקביל לטיפול במרפאת האכילה כי הבעיה העיקרית היא לא המשקל המשקל הוא רק תוצאה והבעיה העיקרית היא הנפש. את צריכה לפנות למטפל טוב שיעשה איתך עבודה בקטע המודעתי, ילך איתך ויבדוק איתך מעניין באה הבעיה וילמד אותך בעצם להכיר את עצמך מחדש, להתמודד עם הפחדים הקיימים בך, לטפל בשורש הבעיה שהביאה אותך לשם, ללמוד להכיר ולאהוב את עצמך מחדש ולקבל את עצמך מחדש כמו שאת. זה עבודה לא קלה ופשוטה אך בלעדיה את תדרכי כל הזמן במקום. הבת שלי הייתה מאושפזת בשניידר ועשו איתה שם עבודה נהדרת היא עלתה במשקל וכשהשתחררה היינו צריכים לעזור לה לשמר את זה ולכן חיפשנו מטפלת טובה והיא טופלה 10 חודשים באופן אינטנסיבי אצל מטפלת שלימדה אותה את הדברים הללו ונתנה לה כלים להתמודד עם החיים ועם הקשיים והפחדים והיום 4.5 שנים אחרי היא עומדת על הרגליים כבר 4.5 שנים לא באנורקסיה. זו עבודה לא פשוטה ומסע לא קל אך אם את באמת רוצה לצאת משם את חייבת לשתף פעולה ולרצות לעשות שינוי אחרת זה לא יעבוד. קחי עצמך בידיים ועשי משהו. הצילי את החיים שלך כל עוד את יכולה.