עדיין רעבה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/08/2009 | 23:56 | מאת: כבר בת 24

היי, ביקשתי כאן תמיכה בפורום בשנה האחרונה כבת 23, ועזרתן לי מאוד. מאז עבדתי מאוד קשה להתגבר על הפרעת האכילה שלי. יחד עם זאת, עוד לא החלמתי לחלוטין. אני כל הזמן רעבה. גם כשאני אוכלת הרבה (והייתה לי תקופה שבקושי אכלתי משהו, ועכשיו אני כל יום משתדלת ושמה לב), אני עדיין לא מפסיקה להיות רעבה. חשבתי שאני פשוט לא אוכלת מספיק, אך מצאתי את פירמידת האוכל הבינ"ל באינטרנט, וגם כשאני אוכלת יותר מהמינימום הנדרש שם (ופעם זה נראה לי לא אפשרי; יש ימים שעדיין קשה או שאני לא מגיעה, אבל אני יודעת שזה אפשרי), אני עדיין רעבה. בנוסף, קראתי השבוע בספר שנעשה פעם ניסוי על אנשים, לראות מה קורה להם מבחינה פיזיולוגית ופסיכולוגית כשהם מקבלים פחות אוכל, ואחת מתוצאות הלוואי הייתה שהם לא הצליחו לחוש שובע גם לאחר ארוחה מלאה ודשנה. שאלתי: איך מתגברים על זה? די, אני לא יכולה יותר! אני הולכת לישון רעבה, קמה רעבה, אני רעבה כל היום, וזה גורם לי לבחילה, שקשה לי עוד יותר לאכול! אני רק רוצה לאכול ולהרגיש שבעה ולהבריא! מה אני יכולה לעשות עכשיו, לבד, כדי לעזור לעצמי? תודה רבה מראש על העזרה

02/08/2009 | 10:47 | מאת: ?

מתוקה, אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר עבורך יהיה להרכיב תפריט מסודר עם דיאטנית. יש מזונות רבים שמגבירים את תחושת השובע ודיאטנית תוכל לייעץ לך בנושא. פרמידת המזון באינטרנט אינה מספיקה. יש הבדלים בין אנשים. הפרמידה היא דבר כללי ולא מומלץ להתבסס עליה. עצם העובדה שאת רעבה מעידה על כך שגופך לא מקבל אוכל בכמות שתצליח לספק אותו. למה לך לסבול? למה להתעסק בחיפוש מידע באינטרנט שלעיתים עשוי להיות מאוד מטעה? את יכולה ללכת לדיאטנית דרך קופת החולים ולהרכיב איתה תפריט שיתאים בדיוק לך. הוא יכיל דברים שאת אוהבת, דברים שיגרמו לך לשבוע, דברים שיספקו את הגוף ויתנו לו את כל הערכים התזונתיים הנדרשים... את מספרת שעבדת מאוד קשה כדי להתגבר על הפרעת האכילה וכל הכבוד לך. קצת קשה לתת לך עצות מכאן משום שאיני יכולה לדעת אם תחושת הרעב נובעת מתזונה שאינה מספיקה או מסיבות אחרות. יכולות להיות לכך, אגב, לא מעט סיבות. מתוקה, שאלת מה את יכולה לעשות לבד, אני חושבת שהצעד הראשון הוא להתייעץ עם דיאטנית. את לא חייבת להיות בטיפול מתמשך אם אינך רוצה. אבל לפחות תרכיבי איתה תפריט בסיסי, קבלי ממנה עצות שיכולות לעזור ולהתאים למצב שלך. כשמרכיבים תפריט צריך לשים לב להרבה מאוד דברים: לכמות הקלוריות, לאבות המזון (פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים), סיבים תזונתיים שמסייעים לפעילות מערכת העיכול ולתחושת השובע. יש המון מידע על כך ברשת, אבל הוא לא תמיד אמין ובהרבה מקרים הוא כללי. מישהו צריך להתאים את הדברים ספציפית אליך ודיאטנית יכולה לעשות זאת. מה דעתך?