אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

11/07/2009 | 21:29 | מאת: אולגה

שלום, בימים אחרונים גיליתי שאחותי הקטנה (בת 20) מקיאה אחרי האוכל, ובכוונה. אני גרה בחו"ל ומצאתי לה עבודה גם בחו"ל, וכשהיא הגיע אליי היא הייתה מאוד רזה יחסית ממה שאני הכרתי אותה לפני שנסעתי. והיא אומרת שהיא עשתה דיאטה. בכל מקרה אני רואה שהיא אוכלת הרבה ומסתגרת בשרותים, ומספרת לי שכואב הבטן. לדעתי היא לא נמצאת במחלה זו הרבה זמן, אבל איך אני יכולה לעזור לה ללא התערבות של רופאים ופסיכולוגים. בחו"ל היא לא גרה איתי ולכן מאוד קשה לי להשגיח אליה, אבל חברות מהבית שבו היא גרה מספרות לי שהן חושדות במחלה בולמיה. והיא ילדה יחסית קשה ולא מקשיבה, ניסיתי להסביר לה למה זה גורם, אני בטוחה שהיא מבינה את ההשלכות, אבל אייני בטוחה עם היא רוצה להפסיק את זה בכלל, איך אני יכולה לעזור לה?

13/07/2009 | 10:15 | מאת: ?

אולגה יקרה, ראשית כל הכבוד לך על תשומת הלב ועל הדאגה. מדבריך עושה רושם שאחותך זקוקה לעזרה וחשוב לעשות משהו בנושא כמה שיותר מהר. תנסי לנהל איתה שיחה פתוחה על הנושא, בלי לתקוף, בלי להאשים, בלי "לבוא מלמעלה". תנסי לגרום לה לשתף אותך במה שקורה: מה היא עושה? באיזו תדירות היא מקיאה? האם היא משתמשת במשלשלים? כמה זמן הסימפטומים קיימים? וכו'. לא בטוח שכבר בהתחלה היא תפתח ותספר על הדברים. צריך הרבה סבלנות. תנסי לבנות אמון בלי ללחוץ עליה. אם היא מתלוננת על כאבי בטן - תנסי ללחוץ עליה לפנות לרופא שישלול בעיה פיזיולוגית אחרת. הרבה פעמים חשוב שדווקא כן תהייה התערבות מקצועית בנושא הזה. ככל שמקדימים לאבחן ולטפל בהפרעות אכילה כך גם עולים סיכויי ההחלמה. אבל היות שכרגע אינך יכולה להכריח אותה לקבל טיפול כזה - חשוב לתמוך בה כמה שיותר, לגרום לה לשתף, להראות לה שמבינים אותה (למרות שלא מסכימים עם מה שהיא עושה)... אפשר לחזור ולדבר איתה על הנזקים שיותר יעניינו אותה (אני מתארת לעצמי שנזקים למע' העיכול, בעיות בלב, חוסר איזון באלקטרוליטים וכו' קצת פחות ידברו אליה בשלב הזה). הרי אם המטרה היא להיראות טוב הרי שמטרה זו לא מושגת בטווח הארוך משום שהשיניים מתחילות להצהיב ולהתפורר, הידיים מתמלאות בסימנים, העור נעשה חיוור ויבש... אם המטרה היא לרזות - גם כאן היא לא מושגת משום שהקאות לא גורמות להרזיה... חשוב לשים לב מה קורה איתה. אם החברות שגרות איתה יכולות לספק מידע זה מצוין, אבל שימו לב שלא יווצר מצב שהיא תרגיש שמדברים עליה מאחורי הגב, שלא תרגיש שכולם נגדה. זה עלול להרחיק אותה יותר. בהצלחה.